Με τι καιρό θα σουβλίσουν οι Κρητικοί το αρνί; Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα

Η αποκατάσταση ενός Βορείου ρεύματος σε συνδιασμό με μία ελαφρά ψυχρότερη αέρια μάζα στην ανώτερη ατμόσφαιρα αναμένεται να προκαλέσουν μια μικρή, ανοιξιάτικου χαρακτήρα, αλλαγή στο σκηνικό του καιρού για το Μ. Σάββατο το πρωί στα βόρεια τμήματα της Κρήτης.

Νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους από τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου, κυρίως στα βόρεια  τμήματα του νησιού και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες ασθενείς, τοπικές, παροδικές βροχές. Ο καιρός στα νότια τμήματα της Κρήτης θα παραμείνει πολύ καλός.

Το βράδυ της Ανάστασης αναμένεται να επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρο το νησί με τις θερμοκρασίες μόνο να είναι σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, κυρίως στα βόρεια και σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.

Για την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός στα νότια θα παραμείνει πολύ καλός ενώ στα βόρεια το πρωί θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις με πολύ μικρή όμως την πιθανότητα για κάποια ασθενή παροδική βροχή, μόνο στα ορεινά και σε τοπικό επίπεδο. Από το νωρίς το μεσημέρι ηλιοφάνεια θα επικρατεί σχεδόν σε ολόκληρη την Κρήτη.

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια,  σε ολόκληρη την Κρήτη. Οι Βόρειοι άνεμοι δεν αναμένεται να ενισχυθούν ιδιαίτερα και η μέγιστη ένταση τους θα φθάσει κατά τόπους τα 4 – 5 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, κανονικά για την εποχή, με την ελάχιστη κοντά στους  10°C και τη μέγιστη περίπου στους 18°C.

Για την Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή αναμένεται να διατηρηθούν πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη την Κρήτη. Οι άνεμοι διατηρούνται ασθενείς για τη Μ. Πέμπτη ενώ την Μ. Παρασκευή θα στραφούν από ΔΝΔ διευθύνσεις και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα φθάνοντας τα 4 – 5 Μποφώρ,  κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με την ελάχιστη στους 11°C και τη μέγιστη να φθάνει έως και τους 23°C. Από τις νυκτερινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής θα αποκατασταθεί σταδιακά το Βόρειο ρεύμα ενώ η ταυτόχρονη εισβολή της ελαφρά ψυχρότερης αέριας μάζας στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσει τη δημιουργία των νεφώσεων και πιθανά να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές στα δυτικά ορεινά τμήματα των Χανίων.

Η αλλαγή αυτή του καιρού δεν αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στην κορύφωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων σε ολόκληρο το νησί καθώς και στην τήρηση των παραδοσιακών εθίμων των εορταστικών ημερών αφού τα όποια φαινόμενα βροχής κάνουν την εμφάνιση τους θα είναι ασθενή, παροδικά και θα έχουν και τοπικά χαρακτήρα, στις νότιες περιοχές του νησιού θα διατηρηθούν πολύ καλές καιρικές συνθήκες για όλες τις ημέρες του Πάσχα.

Λέκκας Εμμανουήλ
Μετεωρολόγος, MSc
www.meteocrete.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook