Η πινακίδα «F1» ανήκει στον Βρετανό σχεδιαστή αυτοκινήτων και επιχειρηματία Αφζάλ Καν

Προς πώληση διατίθεται η πιο περιζήτητη εξατομικευμένη πινακίδα κυκλοφορίας της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία παραπέμπει στη Formula 1.

Η πινακίδα «F1» ανήκει στον Βρετανό σχεδιαστή αυτοκινήτων και επιχειρηματία Αφζάλ Καν (Afzal Kahn), ο οποίος την είχε αποκτήσει το 2008 αντί 440,625 λιρών Αγγλίας ή 504,818 ευρώ σύμφωνα με σημερινή ισοτιμία. Έκτοτε κοσμεί την προσωπική του Bugatti Veyron – ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα στον κόσμο, με τιμή που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2014 μάλιστα, ο Καν απέρριψε πρόταση ύψους 6 εκατομμυρίων λιρών για να πουλήσει την πινακίδα, την οποία τότε κοστολογούσε στα 10 εκατομμύρια λίρες.

Τώρα, η πινακίδα διατίθεται και πάλι προς πώληση.

Μπορεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Khan Automobiles να μην αναφέρεται τιμή (http://www.kahnautomobiles.com/cherishedNumbers.php), ωστόσο ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε την τιμή της σε μια εταιρεία εξουσιοδοτημένη από το αρμόδιο βρετανικό υπουργείο για την έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας (https://www.plates4less.co.uk/personalised-number-plate/F1).

Εκεί λοιπόν ενημερωθήκαμε πως για να αποκτήσει κάποιος την πινακίδα “F1” θα πρέπει να πληρώσει συνολικά το αστρονομικό ποσό των 14.700.405 λιρών ή 16.827.985 ευρώ! Η πινακίδα  κοστολογείται στα 12.250.270 λίρες χωρίς τους φόρους, οι οποίο ανέρχονται στα 2.450.134 λίρες!

Όπως καταλαβαίνετε η πινακίδα πλέον κοστίζει όσο οχτώ συλλεκτικές Bugatti Veyron μαζί!

Μέχρι σήμερα το ρεκόρ της ακριβότερης πινακίδας που έχει πουληθεί ποτέ στη Γηραιά Αλβιώνα ανήκει στην «25 O», την οποία απέκτησε το 2014 έμπορος κλασικών αυτοκινήτων αντί 518.480 λιρών (593.834 ευρώ) και την τοποθέτησε σε μια σπάνια Ferrari 250 GT SWB αξίας 10 εκατομμυρίων λιρών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ακριβότερη πινακίδα που έχει πωληθεί ποτέ είναι ο αριθμός «1», το 2008, αντί 14,3 εκατομμυρίων δολαρίων και ανήκει στον Άραβα επιχειρηματία Σαϊντ Αμπντούλ Γκαφούρ Κουρί (Saeed Abdul Ghafour Khouri).

Στη Βρετανία, οι εξατομικευμένες πινακίδες κυκλοφορίας έχουν γίνει μόδα, η οποία δεν απευθύνεται σε όλους, αλλά σε μεγιστάνες που ψάχνουν τρόπους για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους ή τις εγωιστικές τους ανάγκες (ανάγκες αναγνώρισης), σύμφωνα με την περίφημη πυραμίδα του Μάσλοου.

Τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έχει πάρει διαστάσεις ψύχωσης, αφού ξοδεύονται αστρονομικά ποσά για την απόκτηση συγκεκριμένων πινακίδων.

Το επιβεβαιώνει άλλωστε και ο Οργανισμός αδειοδότησης οδηγών και οχημάτων (Driver and Vehicle Licensing Agency – DVLA) που σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, τα τελευταία 25 χρόνια τα έσοδα που έχουν συγκεντρωθεί από δημοπρασίες τέτοιων πινακίδων ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια λίρες!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook