Τι αναφέρει ο πρώην αντιδήμαρχος και πλέον ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στην επιστολή παραίτησής του

Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος είναι από σήμερα ο πρώην αντιδήμαρχος, Μιχάλης Κοτζαμιχάλης ο οποίος υπέβαλε επιστολή παραίτησης.

Στην επιστολή του ο πρώην δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου Τάσου Βάμβουκα και πλέον ανεξάρτητος σύμβουλος, Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρησή του.

Όπως ο ίδιος τονίζει 4 χρόνια θητείας η δημοτική αρχή δεν έχει τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Περιγράφει μάλιστα, ένα ενδοπαραταξιακό σχήμα από το οποίο απουσιάζει η επικοινωνία ή η συνεργασία ακόμα και στην περίπτωση εκκλήσεων σε θέματα που ζητούσαν άμεση λύση.

Η αποχώρηση αυτή, πάντως έρχεται να προστεθεί σε σειρά ρίξεων και “διαζυγίων” μεταξύ της δημοτικής αρχής και συμβούλων της που επιλέγουν πλέον να αποστασιοποιηθούν από το δημοτικό σχήμα του Τάσου Βάμβουκα, είτε με την αποχώρησή τους από τον συνδυασμό και την ανεξαρτητοποίησή τους είτε με τον ξεκάθαρο αντιπολιτευτικό λόγο που αρθρώνουν εντός της παράταξης.

Δείτε την επιστολή παραίτησης του Μιχάλη Κοτζαμιχάλη:

“Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τον συνδυασμό ‘Δήμος Ενεργών Πολιτών’ και βασικές αρχές και προεκλογικές δεσμεύσεις μας δεν έχουν τηρηθεί .

Η δημοκρατία, η συμμετοχή των πολιτών, η διαφάνεια, η αποκέντρωση και η αντιμετώπιση της καθημερινότητας εξακολουθούν να είναι ακόμα το ζητούμενο .

Από τη θέση του Αντιδημάρχου που υπηρέτησα είχα ως βασική αρχή τη συνεργασία με τα εκλεγμένα Τοπικά Συμβούλια , τους τοπικούς φορείς , το προσωπικό του Δήμου για τον από κοινού συντονισμό και την προσπάθεια άμεσης αντιμετώπισης και επίλυσης των προβλημάτων .

Οι όποιες εκκλήσεις, ωστόσο, για άμεση λήψη αποφάσεων ύστερα από ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, με στόχο την υλοποίηση του προγράμματός μας και την άμεση αντιμετώπιση της καθημερινότητας, έπεφταν στο κενό λόγω έλλειψης εποικοδομητικής επικοινωνίας .  

Η έλλειψη αυτή επικοινωνίας και ουσιαστικής συνεργασίας που υπάρχει μέχρι και σήμερα με οδηγεί να παραιτηθώ από σύμβουλος της δημοτικής αρχής .

Η απόφαση δεν ήταν εύκολη . Σεβόμενος όμως όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και την στήριξή τους και ευχαριστώντας όλους εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκα νιώθω την ανάγκη να αποχωρήσω δηλώνοντας ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι από την θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην Δήμο μας όπως μας αξίζει.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook