Ιστορικής σημασίας χαρακτηρίζεται το ντεμπούτο της Jill Abramson στην διευθυντική θέση των New York Times. Η Abramson δεν είναι η μόνη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία μέσου ενημέρωσης και μάλιστα παγκόσμιου βεληνεκούς. Και άλλα γυναικεία ονόματα μπαίνουν δυναμικά σε έναν χώρο που μέχρι πρότινος ήταν ανδροκρατούμενος. Και υπόσχονται να σώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η γυναίκα που από αύριο, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, θα βρίσκεται στο «τιμόνι» της μεγαλύτερης εφημερίδας σε ολόκληρο τον κόσμο είναι απόφοιτη του πανεπιστημίου του Harvard. Ξεκίνησε την καριέρα της στο περιοδικό Timeτο 1973. Από το 1998 έως το 1997 εργάστηκε ως αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα Wall Street Journal, ενώ εν συνεχεία ανέλαβε διευθύντρια των New York Times στην Ουάσινγκτον.

«Στην οικογένειά μου, οι NewYorkTimes  ήταν κάτι σαν την βίβλο.

Οτιδήποτε έγραφε για εμάς η εφημερίδα, ήταν η απόλυτη αλήθεια», είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό.

Η Abramson, αναφέρει το thebest.gr, διαδέχεται έναν άκρως επιτυχημένο διευθυντή, τον Bill Keller, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την εποχή που η υπόθεση των όπλων μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεϊν και τα κατασκευασμένα όπως χαρακτηρίστηκαν αργότερα ρεπορτάζ του Jason Blair κατάφεραν βαρύ πλήγμα στην αξιοπιστία της εφημερίδας.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγο καιρό, είχε ζητήσει να φύγει από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας και να μεταφερθεί στην ηλεκτρονική, προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη εξοικείωση με το internet.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook