Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή των μαθητών από τα Χανιά στα Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα σκακιού.

Ο απολογισμός για τα Χανιωτάκια ήταν 5 χρυσά μετάλλια, 5 αργυρά και τέσσερα χάλκινα, ενώ από τα 14 μετάλλια τα 13 τα κατέκτησαν αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων.

Η ενημέρωση της ΣΑΧ αναφέρει τα εξής:

Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές των Χανίων γύρισαν από τα Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα σκακιού τιμώντας την πόλη μας και ανεβάζοντάς την στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου! 5 χρυσά μετάλλια, 5 αργυρά μετάλλια και τέσσερα χάλκινα ήταν η συνολική συγκομιδή επάθλων των μαθητών μας που την χαρακτηρίζουν σαν την πιο πλούσια σε Πανελλήνιο επίπεδο! Ακόμη πιο σημαντική όμως είναι η διαχρονικότητα των επιτυχιών που έχουν οι μαθητές της πόλης μας που για τουλάχιστον για μια δεκαετία έχουν εγκατασταθεί στην κορυφή του Ελληνικού σκακιού! Τη φετινή χρονιά οι αγώνες διεξήχθησαν στην Αθήνα γεγονός που διευκόλυνε τους μαθητές απ’ όλη τη χώρα μας να αγωνιστούν και ανεβάζοντας τον αριθμό των συμμετοχών στο εντυπωσιακό νούμερο των 1.500 Μαθητών! Το γεγονός των μεγάλων ομίλων μεγάλωσε την ανταγωνιστικότητα των πρωταθλημάτων κάνοντας πιο δύσκολη την διάκριση στους παίκτες, παρόλα αυτά οι μαθητές μας διέπρεψαν κυριολεκτικά με αποτέλεσμα στις 8 από τις έντεκα κατηγορίες να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών. Ιδιαίτερη χαρά νιώθουν οι υπεύθυνοι της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων Σαμαριά βλέποντας ότι από τα 14 μετάλλια που κατέκτησαν οι μαθητές της πόλης μας τα 13 κατακτήθηκαν από αθλητές της!          

Αναλυτικά τώρα ξεκινώντας από την Α΄ δημοτικού όπου έλαμψε το άστρο της Έλενας Ψαριανού (Βαμβακόπουλο) κατακτώντας την 1η θέση στα κορίτσια κάτι που το κάνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Έλενα κάνοντας μία εντυπωσιακή εμφάνιση ισοβάθμησε και στην πρώτη θέση της γενική κατάταξης κάτι που της χάρισε διπλή διάκριση μεταλλίων και με χάλκινο μετάλλιο στη γενική βαθμολογία. Στην ίδια κατηγορία καταπληκτική εμφάνιση είχαμε και από τον Γιώργο Σπυριδάκη (8ο Χανίων) ο οποίος με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες ισοβάθμησε στην 1η θέση και με τα κριτήρια να παίρνει το ασημένιο μετάλλιο, κάτι το οποίο είχε πετύχει και την προηγούμενη χρονιά.

Στην Β΄ δημοτικού διέπρεψε ο Σαράφης Ραφαέλ! Ο μαθητής του 5ου Δημ. Σχολείου έκανε το απόλυτο με 9 στα εννιά κάτι που ελάχιστοι αθλητές μπόρεσαν να κάνουν! Διπλή διάκριση είχαμε στην τάξη αυτή με την Πλατσάκη Ευγενία (19ο Χανίων) να κατακτά την 1η θέση στα κορίτσια.

Στην Γ΄ δημοτικού έλαμψε η Χασουράκη Χρυσή (1ο Μουρνιών) κατακτώντας άλλη μία πρώτη Πανελλήνια θέση!

Διπλή διάκριση είχαμε και στην Δ΄ δημοτικού με τον Αντωνιουδάκη Γιώργο (10ο Δημ. Σχολείο) να κάνει μία εκπληκτική εμφάνιση και να ισοβαθμεί στην 1η θέση. Τα κριτήρια ισοβαθμίας μπορεί να έδωσαν στον Γιώργο την 2η θέση αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία του που είναι σταθερά μπροστά σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Στο βάθρο ανέβηκε και η Σκαράκη Γεωργία (1ο Σούδας) κατακτώντας την 3η θέση στα κορίτσια αλλά οι επτά βαθμοί που έκανε σε μία τόσο απαιτητική διοργάνωση δείχνουν γενικότερα την αξία της.

Στην Ε΄ δημοτικού είχαμε την Καραβιτάκη Αντωνία (5ο Δημ. Σχολείο) να κάνει μία καταπληκτική εμφάνιση και να ισοβαθμεί στην 1η θέση κατακτώντας με τα κριτήρια το ασημένιο μετάλλιο.

Στην Α΄ Γυμνασίου είχαμε την πιο πλούσια συγκομιδή μεταλλίων με τρεις μαθητές μας να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών. Η Καραβιτάκη Ευαγγελία (2ο Χανίων)  έκανε απλά το αναμενόμενο, κατέκτησε την 1η θέση μία θέση που δεν λέει να την αποχωριστεί! Οκτώ πρώτες Πανελλήνιες θέσεις είναι σίγουρα ένα ρεκόρ που δεν έχει ξαναγίνει από άλλο μαθητή στην ιστορία των μαθητικών αγώνων! Στα αγόρια ο Τζαγκαράκης Παναγιώτης και ο Φυντριλάκης Κυριάκος (5ο Γυμνάσιο) τα μοιράστηκαν όλα μιας και είχαν τους ίδιους βαθμούς και με την ισοπαλία μεταξύ τους ανέβηκαν στο βάθρο κατακτώντας την 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Τρία ¨χρυσά παιδιά¨ που εδώ και χρόνια προπονούνται μαζί δημιουργώντας έναν πολύ ισχυρό ανταγωνισμό και διατηρώντας έτσι το επίπεδό τους σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Και οι επιτυχίες ολοκληρώθηκαν στη μεγαλύτερη κατηγορία Λυκείων όπου η Βοζινάκη Ανθή (4ο Χανίων) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Στα αγόρια ο Νίκος Γεωργακόπουλος (Λύκειο Ν. Κυδωνίας) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο κλείνοντας έτσι με τον πιο ωραίο τρόπο τις επιτυχίες των μαθητών μας!

Να  τονίσουμε επίσης τις πολύ καλές θέσεις που κατέκτησαν η Τσαφαράκη Κατερίνα (10ο Χανίων) και ο Λάτος Δημήτρης (5ο Χανίων) στα Νήπια κατακτώντας την 4η και 10η θέση αντίστοιχα. Ο Κωνστανταράκης Στάθης (9ο Δημ. Σχολείο) και η Μαυροματάκη Στέλλα (Κουνουπιδιανών) στην Β΄ δημοτικού παίρνοντας την 6η θέση, ο Μαυρίδης Θάνος (8ο Χανίων) στην ΣΤ΄ δημοτικού κατακτώντας την 5η θέση, ο Σηφογιαννάκης Ανδρέας (6ο Χανίων) στην Α΄ Γυμνασίου κατακτώντας την 7η θέση.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook