Για το αρνί που περίσσεψε απο το πασχαλινό τραπέζι

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

Αλεύρι Μύλοι Κρήτης βιολογικό: 700 γραμμάρια
Μαγιά: 20 γρ.
Γιαούρτι: 200 γρ.
Ζωμό κρέατος: 1 ποτήρι
Εξτρά παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ: 1 ποτήρι
Σουσάμι
Αλάτι

Για τη γέμιση:

Μυζήθρα γλυκιά: 2 κιλά
Κρέας ψαχνό: 1 κιλό αρνί
Μυζήθρα: 1 κιλό
Στάκα: 45 γρ. (3 κουταλιές)
Βούτυρο: 45 γρ. (3 κουταλιές)
Χυμό λεμονιού: απο 1 λεμόνι
Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη
1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το κρέας 1 ώρα. Το ανασύρουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια.

(Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κρέας που περίσσεψε απο την Κυριακή του Πάσχα το οποίο είναι ήδη έτοιμο).

Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λεμόνι.

Φτιάχνουμε τη ζύμη διαλύοντας πρώτα τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτοντας λίγο από το αλεύρι. Το αφήνουμε να φουσκώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.

Ανοίγουμε 2 φύλλα πάχους μισού εκατοστού και τα βάζουμε σ’ ένα καλά λαδωμένο ταψί.

Στρώνουμε το ένα τρίτο της μυζήθρας, στη συνέχεια το μισό κρέας από πάνω και μετά το άλλο τρίτο μυζήθρας, προσθέτουμε το υπόλοιπο κρέας και την υπόλοιπη μυζήθρα. Τέλος απλώνουμε το βούτυρο και τη στάκα.

Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο, γυρνώντας τις άκρες του κάτω φύλλου και πιέζοντας τις με τα δάχτυλα για να κλείσει καλά.

Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε την κρεατότουρτα σε σιγανό φούρνο (180οC) για 1 περίπου ώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook