Στην Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Γωνιάς τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου, με την συμμετοχή πατέρων της Μονής και Κληρικών εκ της Αρχιερατικής Περιφερείας Ανατολικής Κισάμου.

Κατά τηδιάρκεια του Εσπερινού αναγνώσθηκε το Ι. Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες (Λατινικά, Σλαβονικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ρουμανικά και Νεοελληνικά). Ακολούθως αναγνώσθηκε η Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα και εψάλη η φήμη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο γεγονός της Ανάστασης ως την Άνοιξη της ζωής μας, όπως είπε, καθώς: Αναζωογονείται η ελπίδα, ανατέλλει η Άνοιξη, νικά η αγάπη, φωτίζονται οι καρδιές, διαλύεται ο φόβος, η κατήφεια, ανοίγεται και πάλι η θύρα του Παραδείσου, καλώντας τους πολυπληθές προσκυνητές της Μονής, οι οποίοι είχαν εξακτινωθεί στο άνετο και περικαλλή προαύλιο χώρο της Μονής όπου τελέστηκε και ο Εσπερινός, να αντλούν θάρρος, δύναμη και πίστη από την Ανάσταση του Χριστού μας.

Η επικράτηση του κακού όσο και αν μας τρομάζει είναι πρόσκαιρη. Το φώς πάντα νικά το σκοτάδι, τα σύννεφα όσο και αν κρύψουν τον ήλιο δεν μπορούν να τον αφανίσουν, σημείωσε. Ακολούθησε η διανομή των πασχαλινών αυγών και τσουρεκιών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με την συμμετοχή πλήθους πιστών που είχαν κατακλύσει τον Ναό και τον άνετο προαύλιο χώρο του, αρκετοί από τους οποίους παρέμειναν έως τέλους και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook