Μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές της ελληνικής υδατοσφαίρισης είναι αυτή που διανύουμε. Μετά το χρυσό μετάλλιο της εθνικής γυναικών στο Παγκόσμιο της Σαγκάη και την κατάκτηση της κορυφής στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα από την εθνική νεανίδων στη Μαδρίτη, ήρθε η τρίτη συνεχόμενη διάκριση με το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής νέων-ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που έγινε στον Βόλο.

Το συγκρότημα του Περικλή Δαμάσκου επικράτησε στον μικρό τελικό της Αυστραλίας με 7-5 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, έχοντας όμως ακόμα την πικρία για τον αποκλεισμό από τον τελικό στις λεπτομέρειες στο παιχνίδι με την Σερβία.

Ανάμεσα στα παιδιά της εθνικής που σημειώσαν μία σημαντική επιτυχία για το ελληνικό πόλο ήταν και οι Χανιώτες αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Μανόλης Σολανάκης και Δήμος Δερμιτζάκης. Ο πρώτος μάλιστα ήταν από τους κορυφαίους του μικρού τελικού και πρώτος σκόρερ της εθνικής με 2 γκολ, μαζί με τον Βλαχόπουλο, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό στις δηλώσεις του να κάνει ειδική μνεία σε αυτόν και τον Γούβη, ενώ ο Δερμιτζάκης σκόραρε μία φορά.

Τα 8λεπτα: 0-1, 3-1, 2-3, 2-0.              

ΕΛΛΑΔΑ (Περικλής Δαμάσκος): Γαλανόπουλος, Γεννηδουνιάς, Δερβίσης, Ξενάκης, Καπότσης 1, Γούβης 1, Ποντικέας, Βιτέλας, Βλαχόπουλος 2, Δερμιτζάκης 1, Λάππας, Σολανάκης 2, Παπαδογιάννης.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Άνταμ Ρίτσαρντσον): Κλαρκ, Ντέιβι 1, Πολίβκα 1, Ρίντμποντ, Φορντ, Φάννον, Σίντον 1, Γιάνγκερ 1, Κουίν, Χόουντεν 1, Γκιλς, Έντουαρντς, Σλέιντ.

 Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σερβία επικρατώντας στον μεγάλο τελικό της Ισπανίας με 9-6.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook