Επίσκεψη στο χώρο του πρώην Ξενία στη Δυτική Τάφρο και τις Βενετσιάνικες οχυρώσεις πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, η οποία επισκέπτεται την Κρήτη.

Η κ. Μενδώνη, συνοδεύεται από τους  Βουλευτές  Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ.κ Ευτύχη Δαμιανάκη και Σήφη Βαλυράκη, το Δήμαρχο Χανίων Μανόλη Σκουλάκη, την Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων του υπ.Πο. κ. Μαρία Βλαζάκη, τον προϊστάμενο της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Μιχάλη Ανδριανάκη, τον Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Ν. Ξυνίδη, και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η κ. Μενδώνη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στα Χανιά, αναμένεται να ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα της ανάδειξης της Δυτικής τάφρου και των εκεί οχυρώσεων καθώς στον προγραμματισμό τόσο της 28ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, όσο και του Δήμου Χανίων είναι η συνολική ανάπλαση της περιοχής. Επίσης θα γίνει συζήτηση και για την εξέλιξη των εργασιών με την πραγματοποίηση των τομών στο Εθνικό Στάδιο των Χανίων.

Μάλιστα, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην κοινή πρόταση αρχαιολογίας και δήμου για την επέκταση της Δυτ. τάφρου προς την πρώην πισίνα του ξενοδοχείου Ξενία.

Το έργο συντήρησης και ανάδειξης της Δυτ. τάφρου και των Βενετσιάνικων οχυρώσεων, σε συνδυασμό με τα έργα ανάπλασης της όμορης οδού Πειραιώς τα οποία είναι σε εξέλιξη, αποτελούν ένα από τα πλέον σημαντικά έργα τα οποία αναμένεται να αλλάξουν τελείως το σημερινό \”τοπίο\” στην περιοχή.

Μετά τα Χανιά η κ. Μενδώνη θα επισκεφθεί τη Μονή Αγκαράθου, που όπως είπε υπάρχει από το Υπουργείο Πολιτισμού, ένα έργο, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, και πρέπει να εξετασθούν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες για να ξεκινήσει, ενώ το απόγευμα θα παραστεί στα εγκαίνια του Αγροτικού Μουσείου Χερσονήσου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook