Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου στην Κρήτη, χθες 10 Απριλίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, σύμφωνα με την απόφαση της Περιφερειακής Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνεδρίασε στη Λότζια, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου υπό την προεδρία του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνου Παττακού.

Στην συνεδρίαση του Συντονιστικού συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος κ.Πέτρος Ινιωτάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρασίνου κ. Νίκος Φακουρέλης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Δημοτικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι φορέων και Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων  και εθελοντικές ομάδες διάσωσης. Τα θέματα που απασχόλησαν το Συντονιστικό ήταν :

1) Ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και  των μέσων του Δήμου για διάθεση και υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, στην καταστολή υπαίθριων – δασικών πυρκαγιών.

2) Συνεργασία σε τοπικό επίπεδο των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων για τη διαχείριση των συνεπειών που προκαλούνται από τις υπαίθριες- δασικές πυρκαγιές.

3) Μέτρα πρόληψης – ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας, συγκρότηση ομάδας προσωπικού και εθελοντών του Δήμου, προληπτικοί – αντιπυρικοί έλεγχοι, προγραμματισμός εργασιών προληπτικών καθαρισμών κοινόχρηστων και ιδιωτικών χώρων.

Όπως δήλωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνος Παττακός, ο Δήμος Ηρακλείου είναι σε ετοιμότητα, πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσει έκτακτα φαινόμενα καθώς και ενδεχόμενη ανάγκη από πυρκαγιά και κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τους θερινούς μήνες

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε αφού δόθηκαν οδηγίες από την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου για την  Αντιπυρική Περίοδο (10 Απριλίου – 31 Οκτωβρίου) που αφορούσαν τις υπαίθριες και δασικές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook