Κυπριακή αεροπορική εταιρεία “κλείνει το μάτι” στα Χανιά – Προβληματισμός μετά την αποχώρηση της Ryanair από τα Χανιά

Το ενδιαφέρον κυπριακής αεροπορικής εταιρείας για την έναρξη πτήσεων στο Αεροδρόμιο Χανίων, αρχικά με το δρομολόγιο “Κύπρος – Χανιά” και στη συνέχεια την επέκταση πτήσεων εσωτερικού, γνωστοποίησε ο δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

Την αναφορά αυτή του δημάρχου προκάλεσε η ερώτηση της δημοτικής σύμβουλου, Νάνσυς Αγγελάκη προς την δημοτική αρχή, με αφορμή την διακοπή δρομολογίων της Ryanair από Χανιά, για το τι ενέργειες κάνει ο δήμος για την προσέλκυση εταιρειών χαμηλού κόστους στα Χανιά.

Ο κ. Βάμβουκας αφού επεσήμανε οτι ο περιορισμός των δρομολογίων της Ryanair αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη αφού πληττεται ο ανταγωνισμός και η αύξηση των εισιτηρίων αποτελεί ορατό κίνδυνο, τόνισε οτι η αποχώρηση της Ryanair στέλνει ένα μήνυμα οτι δεν μπορούν τα Χανιά να “κρέμονται” από μια εταιρεία.

Ο δήμαρχος Χανίων, ανέφερε οτι ήδη γίνονται προσπάθειες ο δήμος να προσεκλύσει νέες εταιρείες όμως μέχρι τώρα, υπήρχε αναστολή από πλευράς των εταιρειών εξαιτίας της Ryanair που δεν έκανε γνωστά τα σχέδια της..

Όμως, όπως γνωστοποίησε μια κυπριακή αεροπορική εταιρεία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την έναρξη δρομολογίων αρχικά με απευθείας πτήσεις Χανιά – Κύπρο και εν συνεχεία με την επέκταση τους σε πτήσεις εσωτερικού.

Ο χρόνος θα δείξει αν όντως γίνονται προσπάθειες από τον δήμο και αν τελικώς τα Χανιά προσελκύσουν εταιρείες χαμηλού κόστους, προτού γίνουν ορατές οι αρνητικές συνέπειες από την αποχώρηση της Ryanair.

“Εμείς οφείλουμε ως δήμος να προωθήσουμε τέτοιες ενέργειες και να μην εξαρτόμαστε από ολιγοπωλιακές καταστάσεις”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας ενώ σχολιάζοντας το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από την διαχείριση του αεροδρομίου Χανίων από την Fraport ανέφερε οτι “η Fraport έχει και τις δικές της ευθύνες αλλά πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές”,  αφού η εταιρεία λειτουργεί επί τη βάση συγκεκριμένης διακρατικής συμφωνίας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook