Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δωρεάν κατασκήνωση εργαζομένων και ανέργων μέσω ΟΑΕΔ και θα διαρκέσουν μέχρι την 1η Μαϊου

Τα παιδιά εργαζομένων και ανέργων που είναι γεννημένα από 01/01/2002 έως 14/06/2012, μπορούν μέσω του ΟΑΕΔ για 15 ημέρες, να συμμετέχουν σε κατασκήνωση.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 70.000.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

1) Εργαζόμενοι σε σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου οι οποίοι:

Έχουν πραγματοποιήσει κατά το έτος 2017 πενήντα ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ

Έχουν πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή για κατά το οικονομικό έτος 2016 μέχρι 28.000 ευρώ

2) Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

Οι οποίοι έχουν συνεχόμενη ανεργία κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων μηνών

Έχουν πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή για κατά το οικονομικό έτος 2016 μέχρι 28.000 ευρώ

3) Καθώς επίσης και όσοι άνεργοι/εργαζόμενοι με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα το 2016 μέχρι 28.000 ευρώ έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα)

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν για την έκδοση κωδικών πρόσβασης.

Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού από το έτος 2012 και εξής και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook