Μανώλης Γιαννούλης: Οι  γεωπολιτικές εξελίξεις  μπορεί να επηρεάσουν την τουριστική κίνηση, αλλά η αυξημένη φορολογία είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει σε μείωση στα επόμενα δύο χρόνια 

Την  συγκρατημένη αισιοδοξία του κλάδου για την φετινή χρονιά εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Χανίων Μανώλης Γιαννούλης, σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της γενικής συνέλευσης της Ένωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Φιλολογικού συλλόγου Χρυσόστομος στα Χανιά.

Όπως  είπε ο κ.  Γιαννούλης, «Πάντα υπάρχουν και παράμετροι που μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Οι προκρατήσεις κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, αλλά μία σαφή εικόνα για τη χρονιά θα έχουμε στα μέσα του καλοκαιριού» ενώ ερωτώμενος για τις εξελίξεις στην Συρία και στις σχέσεις με την Τουρκία είπε: Οι γεωπολιτικές αναταράξεις σαφώς και επηρεάζουν αρνητικά τους κοντινούς τουριστικούς προορισμούς. Απευχόμαστε μία τέτοια εξέλιξη».

 

 

Όμως μιλώντας στην διάρκεια της συνέλευσης ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων αναφερόμενος στην αυξημένη φορολογία έκανε δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον.

Όπως είπε, το τουριστικό προιόν είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο φορολογικά και «η αιτία για την μείωση τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι μόνο αυτό. Δεν έχουμε κανέναν άλλον λόγο  να ανησυχούμε, εκτός φυσικά εάν υπάρξει κάποια γεωπολιτική αναταραχή».

Χαρακτηριστικά ο κ.Γιαννούλης ανέφερε ότι στην Ελλάδα το 65% του τζίρου των ξενοδοχείων πάει σε μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές και φόρους. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ισπανία είναι 38% και στην Κύπρο 24%.

Όπως είπε με αυτό το καθεστώς φορολογίας εξανεμίζονται οι όποιες προοπτικές για νέες επενδύσεις, ενώ ανέφερε πως είναι άγνωστες οι επιπτώσεις του νέου φόρου διαμονής καθώς δεν μπορεί να προβλεφθούν οι αντιδράσεις των επισκεπτών….

Παράλληλα μίλησε και για τις προβληματικές δημόσιες και δημοτικές υποδομές που προκαλούν τις αρνητικές γνώμες των επισκεπτών, όπως φάνηκε και απο τις σχετικές έρευνες.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook