Μεγάλο αφιέρωμα για την καλύτερη παραλία του κόσμου από το Forbes και η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου. 

Ξεχάστε τα καυτά καλλίγραμμα κορμιά που στέκονται μπροστά σε αμμώδεις λόφους και «πειραγμένα» γαλάζια νερά από τα φίλτρα του Instagram. Η πιο cool παραλία στον κόσμο βρίσκεται στην Κρήτη και είναι ο Κομός!

Αυτό αναφέρει σε μεγάλο αφιέρωμα για την καλύτερη παραλία του κόσμου το Forbes και η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου. 

“Η αρχαϊκή επιμονή μου στη χρήση χάρτινων χαρτών με έβγαλε στη λάθος πλευρά ενός χωριού που προσπαθούσα να βρω. Όταν τελικά έφτασα σε ένα μικρό Ορθόδοξο παρεκκλήσι, με την ελπίδα να ρωτήσω κάποιον για οδηγίες, δεν συνειδητοποίησα ότι θα βρισκόμουν στην κορυφή ενός βράχου με στροβιλισμένα κύματα, μερικά εκατοστά πόδια κάτω”, αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου Άντονι Γκραντ, προσθέτοντας

«Η θέα με εξέπληξε: ένας ορίζοντας μπλε ουρανού, κατέληγε σε ένα τόξο λευκόχρυσης άμμου, περιτυλιγμένο από καταπράσινα πεύκα και πλαισιωμένο από το μπεζ των οροσειρών, χαρακτηριστικό του πανέμορφου νησιού».

Πληροφορίες για την παραλία

Ο Κομμός, βρίσκεται στη νότια άκρη του κόλπου της Μεσαράς, απέχει 66 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου, και περίπου 2 χλμ. περίπου από τα Μάταλα και 10 χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού. Ο Κομμός, κατά την αρχαιότητα, ήταν το λιμάνι της Φαιστού και δίπλα στην παραλία θα συναντήσετε σήμερα ερείπια της αρχαίας πόλης.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια τεράστια σε έκταση παραλία χωρισμένη νοητά σε δύο τμήματα. Το βόρειο τμήμα της παραλίας που ονομάζεται και Ποταμός, είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες που επιλέγουν ως προορισμό και γυμνιστές. Είναι μια απομονωμένη παραλία, καθόλου οργανωμένη, ενώ τριγύρω δεν υπάρχουν ξενοδοχεία ούτε υποδομές εστίασης, καθώς η περιοχή αυτή έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη αρχαιολογική ζώνη. Τριγύρω υπάρχουν μόνο πολλά αλμυρίκια και κέδροι που προσφέρουν τη σκιά τους στους κατασκηνωτές καθώς και μερικοί αμμόλοφοι. Αντίθετα με το βόρειο, το νότιο τμήμα της παραλίας είναι άρτια οργανωμένο, με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους και ναυαγοσώστη.

Kαι τα δύο τμήματα της παραλίας του Κομμού έχουν άμμο, καθαρά νερά και μεγάλα, λεία βράχια μέσα στη θάλασσα, ενώ, όπως συμβαίνει σε όλες τις παραλίες της περιοχής, η παραλία είναι ανοιχτή στους ισχυρούς δυτικούς ανέμους, οι οποίοι προκαλούν μεγάλο κυματισμό.

Την παραλία αυτή επιλέγουν οι θαλάσσιες χελώνες Καρέτα Καρέτα για να γεννήσουν τα αυγά τους, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ενώ κάθε χρόνο η παραλία ελέγχεται από τον οργανισμό Archelon, τον οργανισμό που ασχολείται με την προστασία της θαλάσσιας χελώνας. Αν βρεθείτε στον Κομμό μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα στην Κρήτη, με θέα τα νησάκια Παξιμάδια. Επίσης, μπορείτε να δείτε το Βόλακα, ένα τεράστιο βράχο που βρίσκεται λίγα μέτρα από την παραλία. Ο βράχος αυτός, σύμφωνα με τη μυθολογία, είναι ο βράχος εκείνος που πέταξε ο Κύκλωπας Πολύφημος στον Οδυσσέα για να εμποδίσει την διαφυγή του από το νησί, όπου τον κρατούσε αιχμάλωτο μαζί με τους συντρόφους του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook