Λίγη ώρα αφότου κατέπεσε το ελληνικό μαχητικό οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν ότι δεν υπήρχε τουρκικό μαχητικό στην περιοχή

Λίγη ώρα αφότου έπεσε το ελληνικό μαχητικό στη Σκύρο, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξέδωσαν ανακοίνωση προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύνδεση του περιστατικού με την Άγκυρα.

Ο ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός Heberturk, σε ανταπόκριση του Mahmut Gurer από την Άγκυρα, μετέδωσε ότι σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων την ώρα που κατέπεσε το ελληνικό Μιράζ στο Αιγαίο, δεν υπήρχε παρουσία τουρκικών μαχητικών στην περιοχή.

H ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

“Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης
“Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»

Η ταυτότητα του μαχητικού

To Mirage 2000 χρησιμοποιείται για αναχαίτιση και αποστολές κρούσης. Τα φτερά έχουν το σχήμα χαμηλά τοποθετημένων Δέλτα με κομμένες άκρες και η άτρακτος έχει το σχήμα σωλήνα με οξεία μύτη και καλύπτρα θέσεως πιλότου σε μορφή φυσαλίδας. 

Το Mirage 2000, που εξειδικεύτηκε από την αρχή στις αναχαιτίσεις παντός καιρού, είναι ένα από τα πιο ικανά μαχητικά στον κόσμο με υψηλή ευελιξία στις αερομαχίες με εχθρικά αεροσκάφη. Στο δευτερεύοντα ρόλο του για προσβολές στόχων εδάφους, το Mirage 2000 φέρει πύραυλους, ρουκέτες και βλήματα κατευθυνόμενα από λέιζερ. Υπάρχει και το διθέσιο μοντέλο του αεροσκάφους, το 2000N (διείσδυσης), το οποίο διαθέτει δυνατότητα εκτοξεύσεως πυρηνικών όπλων μακράς άφεσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook