Η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ομαδικού-Ατομικού Παίδων/Κορασίδων θα πραγματοποιηθεί τα Χανιά.

Οι αγώνες θα αρχίσουν την Παρασκευή (13/04) και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή (15/04).

Η ενημέρωση του ΟΑΧ αναφέρει τα εξής:

Με τραπέζια πινγκ πονγκ αναμένεται να γεμίσει το επόμενο τριήμερο, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 13 Απριλίου η κεντρική σάλα του κλειστού γυμναστηρίου στον Κλαδισό, όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σε Ομαδικό και Ατομικό για τις κατηγορίες Παίδων/Κορασίδων.

Οι οκτώ καλύτερες ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και οι καλύτεροι αθλητές σε αυτές τις ηλικίες θα διεκδικήσουν μέχρι την Κυριακή 15 του μήνα τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος. Ανάμεσά τους και ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων, που θα αγωνιστεί με βλέψεις οι οποίες φτάνουν ως την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία των Κορασίδων. Ειδικότερα, το στόχο αυτό πρόκειται να κυνηγήσουν οι Γιώτα Κοτζαμιχάλη, Γωγώ Πρωτοπαπαδάκη, Ζωή Αγγελίδου, Ανελίζε Βαμβακάκη και Κατερίνα Κοτζαμιχάλη.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Την πραγματοποίηση του πρωταθλήματος, που είναι η δεύτερη μεγάλη διοργάνωση για το πινγκ πονγκ που πραγματοποιείται από την αρχή του έτους στα Χανιά, προλόγισαν εκ μέρους του ΟΑΧ, η έφορος και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κική Ερηνάκη, οι προπονητές, Μιχάλης Αγγελίδης και Μανώλης Σγουρομάλλης και η διεθνής αθλήτρια, Γιώτα Κοτζαμιχάλη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την Πέμπτη (12/4) το μεσημέρι στα γραφεία του Ομίλου.

Ξεκινώντας, η κυρία Ερηνάκη, τόνισε ότι «έχουμε πάρει τρεις τεράστιες διοργανώσεις στα Χανιά και αυτό είναι πάρα πολύ καλό για τον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων και το άθλημα του πινγκ πονγκ, τον κόσμο της πόλης και τον αθλητικό τουρισμό. Η αρχή έγινε τον Ιανουάριο με τους αγώνες για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας όπου βρέθηκαν στα Χανιά σπουδαίες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Τώρα, έχουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ομαδικού-Ατομικού Παίδων-Κορασίδων, μια διοργάνωση που είναι πολύ σημαντική για εμάς γιατί δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά της ομάδας μας να αγωνιστούν στο δικό τους μέρος, παρουσία των γονέων και των φίλων τους. Ο στόχος μας είναι να καταλάβουμε ως Ομιλος μία από τις τρεις πρώτες θέσεις. Από εκεί και πέρα, η τρίτη μεγάλη διοργάνωση που έχουμε αναλάβει είναι ένα ακόμα πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει τον επόμενο μήνα», κατέληξε η κυρία Ερηνάκη.

Στη συνέχεια, οι προπονητές του Ο.Α. Χανίων επεσήμαναν τα εξής:

Ο Μανώλης Σγουρομάλλης σημείωσε ότι, «είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα γίνει στην πόλη μας αυτό το πρωτάθλημα. Η ομάδα μας είναι πολύ καλά προετοιμασμένη και ο στόχος μας είναι να κυνηγήσουμε τις τρεις πρώτες θέσεις στο Ομαδικό. Είμαστε από τις πιο πλήρεις ομάδες, καθώς κατεβαίνουμε με πέντε αθλήτριες ενώ στο Ατομικό έχουμε επίσης βλέψεις έτσι ώστε να κυνηγήσουμε κάποια καλή θέση. Είναι πολύ σημαντικό ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ένα από τα καλύτερα γήπεδα στην Ελλάδα, καθώς το κλειστό στον Κλαδισό προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους αθλητές».

Ακολούθως, ο Μιχάλης Αγγελίδης δήλωσε ότι, «τον τελευταίο μήνα τα κορίτσια πραγματοποιούν πολύ σκληρή προσπάθεια με πεντάωρες προπονήσεις, έχοντας σαν στόχο να μπορέσουν να φτάσουν στο καλύτερο δυνατό σημείο. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πάρα πολύ υψηλό και ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος, αν ληφθεί υπόψη ότι όλες οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν σαν στόχο να στεφθούν πρωταθλήτριες. Ελπίζω τα δικά μας κορίτσια να νικήσουν το άγχος, να μπορέσουν να δείξουν αυτό που ξέρουν γιατί είναι πολύ καλά προετοιμασμένες και να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό που έχουμε κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς τα έξι τελευταία έχουμε παίξει σε τέσσερις τελικούς και δύο ημιτελικούς. Πιστεύω αυτή η παράδοση να συνεχιστεί και να πάμε σ’ ένα ακόμα τελικό και να μπορέσουμε ει δυνατό αυτή τη φορά να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Τέλος η Γιώτα Κοτζαμιχάλη, που είναι αθλήτρια συν τοις άλλοις και της Εθνικής ομάδας τόνισε τα εξής: «Σαφώς και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα στα Χανιά, καθώς από τη πλευρά μας όλη τη χρονιά ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα και δεν είχαμε καταφέρει μέχρι σήμερα να διοργανώσουμε ένα τέτοιο τουρνουά στα Χανιά. Το ότι θα μας παρακολουθήσουν οι γονείς και οι φίλοι μας, αυτό είναι πολύ καλό για μας. Πιστεύω ότι είμαστε όλοι πολύ καλά προετοιμασμένοι γιατί ο στόχος μας είναι να πάρουμε μία θέση ανάμεσα στις πρώτες τρεις και θεωρώ ότι το αξίζουμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook