Με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταμοδίου Ηρακλείου πραγματοποιείται ημερίδα για τον ποιητή Στέφανο Σαχλίκη στο Ηράκλειο και ξενάγηση και βραδιά με μαντινάδες και γλέντι στο Πενταμόδι τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταμοδίου Ηρακλείου, οργανώνει, στην αίθουσα Μανόλης Καρέλλης του Δήμου Ηρακλείου ( Ανδρόγεω ), τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, 10.00- 15.00, ημερίδα για τον ποιητή Στέφανο Σαχλίκη και το έργο του.

Στην ημερίδα ομιλητές θα είναι οι:

Arnold van Gemert, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου
Μιχάλης Κοπιδάκης, ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ
Γιάννης Μαυρομάτης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Τίνα Λεντάρη, καθηγήτρια του ΑΠΘ
Τασούλα Μαρκομιχελάκη, επίκουρη καθηγήτρια του ΑΠΘ
Βασίλης Βερτουδάκης, επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ
Γιώργης Καράτζης, ποιητής
Αταλάντη Μιχελογιαννάκη, διδάκτωρ Φιλολογίας

Στις δύο συνεδρίες  θα προεδρεύσουν ο Γιάννης Δημητρακάκης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, και η Ναταλία Δεληγιαννάκη, διδάκτωρ Φιλολογίας, ερευνήτρια.

Μετά την ημερίδα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταμοδίου θα παραθέσει, στο Πενταμόδι, γεύμα στους ομιλητές, στους προέδρους των συνεδριών και στους οργανωτές.

Το απόγευμα ( 18.00 – 20.00 ) θα γίνει ξενάγηση στο Πενταμόδι και ειδικότερα στο Ρέμα Σαχλίκη.

Το βράδυ ( 20.00 – 22.30 ή … μέχρι όσο ‘τραβήξει’ ) θα λάβει χώρα, στην αυλή του Σχολείου, ανοικτή εκδήλωση με μαντιναδόρους ( μαντιναδολόγους ) και μαντινάδες, στην οποία θα μπορεί να λάβει μέρος όποιος επιθυμεί.

Στο Πενταμόδι θα καλωσορίσει ο Γιάννης Γιαμνιαδάκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, και  θα μιλήσει ο μαντιναδόρος Σταύρος Αναγνωστάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook