Περιοδεία πραγματοποίησε την Τετάρτη 11/4 κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχακη στο ΠΑΓΝΗ.

Κατά την περιοδεία του το κλιμάκιο επισκέφτηκε και συζήτησε με τους εργαζόμενους στην κουζίνα του νοσοκομείου, στο φαρμακείο και στο γραφείο κίνησης όπου υπάρχουν δεκάδες εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις οι οποίοι απολύονται μέχρι το τέλος του 2018 και τις αρχές του 2019.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους στη σίτιση κ καθαριότητα  του ΠΑΓΝΗ που ήταν απλήρωτοι για μήνες εξαιτίας του θεσμικού πλαισίου που καθιστά τους εργαζόμενους ομήρους των νόμων που από κοινού έχουν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πριν και τώρα εφαρμόζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ανέδειξε την άξια που είχε ο δικός τους αγώνας μαζί με το σωματείο τους που είχε ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να δώσει μια προσωρινή λύση χωρίς βέβαια να αντιμετωπίζει επί της ουσίας το πρόβλημα ενώ τόνισε ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και το απέδειξαν πρόσφατα και οι κινητοποιήσεις στη 7η ΔΥΠΕ μετά τις οποίες η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία που καταργεί ορισμένους από τους περιορισμούς του Π.Δ. για τις προσλήψεις.

Ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε επιπλέον πως η  αιτία που δεν μονιμοποιούνται οι εργαζόμενοι και δεν γίνονται μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι η προώθηση της παραπέρα λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που θα καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας, από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Γι’ αυτό το λόγο επεκτείνονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όπου οι εργαζόμενοι πληρώνονται κυρίως από  τα έσοδα των νοσοκομείων και προγράμματα του ΟΑΕΔ (δηλαδή από τις εισφορές των εργαζομένων).

Στην συνέχεια, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα εργασιακών σχέσεων να μην συμβιβασθούν με τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση. της ομηρίας της ανασφάλειας. Να μην υποκύψουν στη μοιρολατρία «του τίποτα δε γίνεται», να μην «τσιμπήσουν» στον εφησυχασμό και τις ψεύτικες ελπίδες, που καλλιεργεί κυβέρνηση και οι συνδικαλιστές της να προετοιμαστούν κ να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να μην εφησυχάζουν από τους ελιγμούς της κυβέρνησης που γίνονται κάτω από την πίεση των εργαζομένων. Να αγωνιστούν μαζί με όλες τις λαϊκές οικογένειες, για ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες.
Επιπλέον, κάλεσε τους εργαζόμενους να επαγρυπνούν για τις επικίνδυνες εξελίξεις τόσο στη Μέση Ανατολή με τη νέα επικείμενη προαναγγελθήσα επέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Συρία, την ένταση της τουρκικής επιθετικότητας όπως έδειξε και το νέο επεισόδιο με προσέγγιση ελικοπτέρου στη Ρω, καθώς και οι ευρωατλαντικές παρεμβάσεις στα Δυτικά Βαλκάνια με την ένταξη χωρών στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ στα πλαίσια απόσπασής τους από την επιρροή της Ρωσίας.

Σημείωσε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες η οποία στην προσπάθειά της να κρύψει από το λαό τις δεσμεύσεις της προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την προώθηση, σε ρόλο μεντεσέ, των γεωστρατηγικών τους συμφερόντων, εφησυχάζει επικίνδυνα το λαό λέγοντάς του ότι οι «σύμμαχες δυνάμεις» θα καθαρίσουν για λογαριασμό μας.
Τέλος ο Μ. Συντυχάκης ανέφερε πως ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα της αστικής τάξης, γιατί έχουν μεγάλες ευθύνες για το γεγονός ότι ο λαός εκτίθεται στον κίνδυνο πολεμικής εμπλοκής. Το καθήκον της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων από το λαό πρέπει να συνδυαστεί με την πάλη ενάντια στο βάρβαρο σύστημα, που γεννά εκμετάλλευση, φτώχεια και πόλεμο και προς την κατεύθυνση το ΚΚΕ καλεί το λαό σε συστράτευση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook