Η ιδέα για το Naked City γεννήθηκε από τη δουλειά του Spencer Tunick, τον Αμερικανό καλλιτέχνη που δημιουργεί γιγαντιαία ταμπλό βιβάν από γυμνούς ανθρώπους σε κεντρικά σημεία των μητροπόλεων του πλανήτη. Η εφημερίδα LIFO υιοθέτησε αυτήν την ιδέα, δημιουργώντας μια στήλη αφιερωμένη σε αυτό.

Την τελευταία εβδομάδα γυμνή για τη LIFO φωτογραφήθηκε η Μαίρη Συνατσάκη. Η νεαρή παρουσιάστρια που απολαύσαμε πέρσι στο green room του \”Dancing with the stars\” γδύθηκε για καλό σκοπό, μπροστά στο φακό του Παντελή Ζερβού, στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη.

\’\’Στην Αθήνα μού αρέσουν το ξημέρωμα, ο Αύγουστος, οι ταράτσες και το άγαλμα του Δρομέα απέναντι απ’ το Χίλτον\’\’, ήταν τα λόγια της τηλεπαρουσιάστριας, αναφορικά με το τι της αρέσει στην πρωτεύουσα.

\"\"

Εκτός από την Μαίρη Συνατσάκη, μερικοί ακόμα από τους ανθρώπους του καλλιτεχνικού στερεώματος που φωτογραφήθηκαν για τον ίδιο λόγο και μίλησαν για όσα τους αρέσουν στην Αθήνα είναι η Μαρία Τσουρή και ο Μέμος Μπεγνής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες θα εκτεθούν στο Μουσείο Μπενάκη για να πωληθούν, ώστε τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Αυτός ήταν και ένας από τους σημαντικότερους λόγους που οι συγκεκριμένοι celebrities αποφάσισαν να ποζάρουν με ένα διαφορετικό… τρόπο.

Δήμος Ανασταδιάδης – τραγουδιστής
\’\’Αυτό που μου αρέσει στην Αθήνα είναι ότι παρόλο το γκρίζο της και τους έντονους ρυθμούς της, παραμένει μια πανέμορφη πόλη, γεμάτη εκπλήξεις κι αναπάντεχες συναντήσεις\’\’.

\"\"

Mαρία Τσουρή – πολίστρια

\’\’Στην Αθήνα μ’ αρέσει η αύρα της πόλης που ήταν λίκνο πολιτισμού, αφού εκεί μεγαλούργησαν οι αρχαίοι σε τέχνες και επιστήμες, κάτι που το νιώθεις σε πολλά σημεία στο κέντρο. Επίσης, μου αρέσει πολύ η παραλιακή γραμμή από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο και αναρωτιέμαι συχνά πόσο ωραία θα ήταν όλη αυτή η περιοχή πολλά χρόνια πριν\’\’.

\"\"

Καλλιρρόη Μυριαγκού – ηθοποιός (γνωστή ως Ματίνα Μανταρινάκη)

\’\’Στην Αθήνα μού αρέσουν οι νύχτες, που βλέπω τα όνειρα της πόλης να περνούν…\’\’.

\"\"

Mέμος Μπεγνής – ηθοποιός

\’\’Είναι πολλά που μου αρέσουν και πολλά που απεχθάνομαι στην Αθήνα. Θα προτιμούσα να ζω στην Αθήνα του ’20, με τα απίστευτα αρχοντικά, αλλά και στη σημερινή, όταν έχει αδειάσει από τα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια των διακοπών, τον Δεκαπενταύγουστο. Θεωρώ ασύγκριτης ομορφιάς την Πλάκα, απίστευτης αρχοντιάς τη Δ. Αρεοπαγίτου και συγκλονιστικής αισθητικής το Ζάππειο\’\’.

\"\"

Γιώργος Νανούρης – ηθοποιός και σκηνοθέτης

\’\’Στην Αθήνα μού αρέσει που είναι τόσο μικρή, ώστε να συναντώ φίλους στον δρόμο, αλλά και τόσο μεγάλη, ώστε να εξαφανίζομαι όταν το θελήσω\’\’.

\"\"

Πηγή φωτο: Lifo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook