Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια
1 φλιτζάνι ούζο
Χυμό από ένα λεμόνι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
Αλεύρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα καλαμαράκια μαζί με το χυμό από λεμόνι, λίγο αλάτι και το ούζο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για μια ώρα. Όταν περάσει η ώρα τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το αλεύρι και από τις δυο πλευρές.

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα καλαμαράκια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με λεμόνι.

 

Πηγή: jenny.gr