Η Κρήτη στο τριήμερο συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων ASTA που αρχίζει αύριο Σάββατο στην Αθήνα

Δυναμική παρουσία θα έχει η Περιφέρεια Κρήτης στο τριήμερο συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων ASTA που θα πραγματοποιηθεί 14-17 Απριλίου 2018 στην Αθήνα, «με στόχο η Κρήτη να διεισδύσει στην αμερικανική αγορά ως ένας ιδανικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός», όπως τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.  

Στη διοργάνωση της Αθήνας, η Κρήτη θα πρωταγωνιστήσει ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός και θα αναδείξει τις υπηρεσίες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της με στόχο να διευρύνει τα οφέλη της από την αμερικανική τουριστική αγορά. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του τριήμερου συνεδρίου και των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού θα λειτουργήσει εκθεσιακό περίπτερο της Κρήτης, όπου θα υπάρχει ανάδειξη της Κρητικής διατροφής με τη διοργάνωση Food Station με Κρητικές συνταγές, προβολή των βίντεο της Κρήτης μέσα από τις γιγαντοοθόνες της διοργάνωσης, ατομικές επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β) και παρουσίαση του νησιού στην ολομέλεια του συνεδρίου. 

Στο συνέδριο αναμένεται η παρουσία εκατοντάδων τουριστικών πρακτόρων από τις ΗΠΑ οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα για να το παρακολουθήσουν και να έρθουν σε επαφή με τουριστικούς φορείς και επαγγελματίες της Ελλάδας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές υπάρχουν πάνω από 400 συμμετοχές εκπροσώπων από αμερικανικά τουριστικά γραφεία, με στόχο την περαιτέρω προώθηση της χώρας μας, ως τουριστικού προορισμού για να μεγιστοποιηθούν οι πωλήσεις για τους ελληνικούς προορισμούς στην αμερικανική τουριστική αγορά. 

Να σημειωθεί πως η Ένωση ASTA συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες επαγγελματικές ενώσεις του κόσμου. Αυτή τη στιγμή αριθμεί 8.944 μέλη από 3.586 αμερικανικές εταιρείες και πρακτορεία και αντιπροσωπεύει το 82% του συνόλου των ταξιδιωτικών κρατήσεων μέσω τουριστικού γραφείου, εκπροσωπώντας ταυτόχρονα την Εθνική Ένωση Ταξιδιωτικών Φορέων Καριέρας (NACTA). 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook