Την επαρχία Jiangxi της Κίνας επισκέφθηκαν από 24/8-3/9/2011 ο Δ/ντής του Ινστιτούτου Δρ. Κ. Χαρτζουλάκης και η Δρ. Ε. Στεφανουδάκη, επικεφαλής του εργαστηρίου Τεχνολογίας Ελαιολάδου, μετά από πρόσκληση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της επαρχίας Jiangxi  κ. Chen Daheng και της προέδρου της εταιρείας Green Food, κ. Li Bixia. Η εταιρεία Green Food Co. δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία λαδιού καμέλιας και τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας, μεταξύ των οποίων είναι και το ελαιόλαδο, στην Κίνα και την Άπω Ανατολή.

 Κατά την επίσκεψή τους είχαν συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες και ερευνητικά Ινστιτούτα για θέματα σχετικά με τη διαδικασία εξαγωγής, την ποιότητα και τις ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του ελληνικού ελαιολάδου.

Επίσης, επισκέφθηκαν φυτείες καμέλιας και επιχειρήσεις εξαγωγής του λαδιού, από της οποίες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την εφαρμογή της τεχνολογίας εξαγωγής του ελαιολάδου.

Συμφωνήθηκε να γίνουν δοκιμές στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου για την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής της διαδικασίας εξαγωγής ελαιολάδου με τους καρπούς της καμέλιας και να προωθήσουν τις δυνατότητες επιστημονικής και τεχνικής συνεργασίας με ερευνητικά ιδρύματα αλλά και εμπορικής συνεργασίας με επιχειρήσεις για το ελαιόλαδο και άλλα κρητικά προϊόντα