Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Παίδων/Κορασίδων, που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού.

Την τελευταία ημέρα των αγώνων πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί στα ατομικά, στα μονά και τα διπλά και στις δύο κατηγορίες.

Η ενημέρωση του ΟΑΧ αναφέρει τα εξής:

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, αγωνιστικά και οργανωτικά, η τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος Πινγκ Πονγκ Παίδων/Κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στον Κλαδισό.

Την Κυριακή, τρίτη και τελευταία μέρα των αγώνων, διεξήχθησαν οι τελικοί στα ατομικά, στα μονά και τα διπλά και στις δύο κατηγορίες

Ετσι, στους Παίδες, νικητής αναδείχτηκε ο Ιάκωβος Αϊβατίδης από τον ΔΑΟ Ταύρου, νικώντας στον τελικό με 3-0 τον Σωκράτη-Βησσαρίωνα Γιαννούτσο από τον ΓΑΟ Πειραιά.

Αντίστοιχα, στις Κορασίδες, πρωταθλήτρια Ελλάδας στέφθηκε η Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (ΓΑΟ Πειραιά) η οποία νίκησε στον τελικό τη Χρυσή Φωτιάδου (ΟΕΑ Φλώρινας) με 3-1.

Στα διπλά, οι Αδριανός/Γιαννούτσος επικράτησαν 3-2 των Μαδέση/Αϊβατίδη (ΔΑΟ Ταύρου) και στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας, ενώ στα κορίτσια, ο τίτλος κατέληξε στις Παπαδημητρίου/Γραμματοπούλου (ΓΑΟ Πειραιά) οι οποίες νίκησαν με 3-0 τις Κουκούτου/Οικονόμου (ΓΑΟ Πειραιά).

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΦΟΕΠΑ, Παναγιώτης Τζόβολος, σημείωσε ότι, «η Ομοσπονδία έχει αξιολογήσει το συγκεκριμένο κλειστό -σε συνδυασμό με την κρητική φιλοξενία και την παρουσία του Ο.Α. Χανίων- ως ένα ιδανικό μέρος για να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι το πινγκ πονγκ είναι ένα από τα αθλήματα που αξίζουν της προσοχής του κόσμου από τα Χανιά ώστε ν’ ασχοληθεί μαζί του. Οι αγώνες ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, κάτι που είναι αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης δουλειάς που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ομοσπονδία και το πρωτάθλημα αυτό είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας που κάνουν όλα αυτά τα παιδιά όλο το χρόνο. Είμαστε ευχαριστημένοι πέραν της φιλοξενίας και του χώρου, από τη συμπαράσταση του Δήμου Χανίων και της Αντιπεριφέρειας, καθώς και των ΜΜΕ, του Ερυθρού Σταυρού και όσων ανθρώπων βοήθησαν ώστε να γίνει αυτό το πρωτάθλημα πραγματικότητα».

Ο Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ

Οσον αφορά τον ΟΑΧ, η παρουσία του στα ατομικά αγωνίσματα συνδυάστηκε με την συμμετοχή στην 16άδα για την Γιώτα Κοτζαμιχάλη και την Γωγώ Πρωτοπαπαδάκη.

Ο προπονητής της ομάδας, Μιχάλης Αγγελίδης, σημείωσε ότι, «είμαι ευχαριστημένος που κατακτήσαμε την 3η θέση στην Ελλάδα στο ομαδικό, καθώς είναι η 6η συνεχή χρονιά που είμαστε μέσα στα μετάλλια. Στα ατομικά δεν πήγαμε τόσο καλά όσο περιμέναμε παρότι είχαμε δύο αθλήτριες στην 16άδα, διότι θα θέλαμε να είμαστε στην 8άδα και ενδεχομένως στα μετάλλια. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια των αθλητριών και γενικά είμαι ευχαριστημένος».

Τέλος, η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και έφορος του τμήματος Πινγκ Πονγκ του ΟΑΧ, Κική Ερηνάκη, σημείωσε ότι, «η διοργάνωση κύλησε άψογα και όλες οι ομάδες έμειναν πολύ ευχαριστημένες. Η δική μας ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση στο ομαδικό, στα ατομικά δεν πήγαμε τόσο καλά, αλλά απολαύσαμε ένα πολύ όμορφο θέαμα και στα αγόρια και στα κορίτσια. Πλέον, έπεται η επόμενη διοργάνωση η οποία θα γίνει στα Χανιά στις 5 και 6 Μαΐου. Πρόκειται για την τελική φάση των Αναπτυξιακών πρωταθλημάτων ηλικίας έως 18 ετών».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook