Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις Κούρδων ανταρτών στο Ιράκ την Κυριακή. Στη νοτιοανατολική Τουρκία τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν σε επιθέσεις το Σαββατοκύριακο. Οι Αρχές υποπτεύονται ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται Κούρδοι αντάρτες.

Μαχητές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) διατηρούν στρατόπεδα στα όρη Καντίλ, στον κουρδικό θύλακα του Βόρειου Ιράκ.

Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν στόχους στην περιοχή Σόραν, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν, ενός κόμματος του οποίου ηγείται ο πρόεδρος του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί. Το δημοσίευμα δεν περιείχε πληροφορίες για απώλειες ή ζημιές.

Από 145 ως 150 αντάρτες έχουν σκοτωθεί σε αεροπορικές επιδρομές και από πυρά πυροβολικού εναντίον βάσεων του PKK στο Ιράκ από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό.

Το Σάββατο, το Ιράν ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν ή τραυμάτισαν 30 μέλη του PJAK (Κόμμα για την Ελεύθερη Ζωή του Κουρδιστάν), που θεωρείται παρακλάδι του PKK.

Οι Κούρδοι αντάρτες ισχυρίζονται ότι η Τουρκία και το Ιράν συντονίζουν τις επιθέσεις τους και ότι σκοπεύουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Το κύμα των αεροπορικών επιδρομών στο ιρακινό έδαφος ήρθε μετά την έξαρση της βίας στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου μαχητές του PKK σκότωσαν πάνω από 40 άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού τον Ιούλιο.

Δύο πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν την Κυριακή ενώ εκτελούσαν περίπολο στο Χακάρι. Τέσσερις εργάτες τραυματίστηκαν από την έκρηξη μιας χειροβομβίδας ενώ δούλευαν πλάι σε αστυνομικό τμήμα στο Χακάρι.

Δύο στρατιωτικοί, ένας υπολοχαγός κι ένας λοχίας, σκοτώθηκαν το Σάββατο στο Τούντσελι, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ το βράδυ της Κυριακής εναντίον Τούρκων αστυνομικών που έπαιζαν ποδόσφαιρο στην πόλη της ανατολικής Τουρκίας Τουντσελί, σκοτώνοντας έναν υψηλόβαθμο αξιωματικό και την σύζυγό του και τραυματίζοντας άλλους οκτώ αστυνομικούς, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά σκοτώνοντας έναν από τους ενόπλους.

Οι Αρχές θεωρούν ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται Κούρδοι αντάρτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook