Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 το Ηράκλειο υποδέχεται για 6η χρονιά τους δημοφιλείς αγώνες 5χλμ., 10χλμ. και Παιδιών

Στο Ηράκλειο συνεχίζεται την Κυριακή 29 Απριλίου ο επιτυχημένος θεσμός Run Greece που διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά ο ΣΕΓΑΣ σε 7 πόλεις σε όλη την Ελλάδα με τη χορηγική υποστήριξη της WIND. 

Η δημοφιλής σειρά αγώνων δρόμου 5χλμ., 10χλμ. και Παιδιών αναμένεται και φέτος να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου στο κέντρο της πόλης. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες δρομείς κάθε ηλικίας θα συναντηθούν στη γραμμή εκκίνησης στο Παγκρήτιο Στάδιο προκειμένου να λάβουν μέρος σε μια αθλητική γιορτή που εκτός από αγωνιστικό χαρακτήρα, έχει για άλλη μια χρονιά, έντονο και το στοιχείο της κοινωνικής προσφοράς. 

Φέτος οι δρομείς παράλληλα με τη συμμετοχή τους, θα προβάλουν και θα ενισχύσουν την πρωτοβουλία της WIND, μεγάλου χορηγού των αγώνων πόλης Run Greece, για τη στήριξη του παιδικού ξενώνα «Το Σπίτι Των Αγγέλων» του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου. 

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της διοργάνωσης, o κ. Μιχάλης Πλερωνάκης Υπεύθυνος Πωλήσεων και Καταστημάτων WIND, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά η WIND δίνει για 6η χρονιά το παρών στο Run Greece Ηράκλειο. Μέσα από μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση δίνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ευεξίας και  προσφοράς σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Στον αγώνα της Κυριακής 29 Απριλίου είναι ευκαιρία να δείξουμε ποιοι είμαστε και να δυναμώσουμε τον παιδικό ξενώνα «Το Σπίτι των Αγγέλων». Παράλληλα, διακεκριμένοι αθλητές, μέλη της Εθνικής Ομάδας Στίβου, δείχνουν το δρόμο για υψηλές επιδόσεις με την ομάδα μας WIND Running Team ενώ στα κατάστημά μας «τρέχουν» μοναδικές προσφορές». 

Η κα Μαίρη Παχιαδάκη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου δήλωσε: «Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 μέλη και φίλοι του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και της αλληλεγγύης για το Σπίτι των Αγγέλων. Ένα μεγάλο Ε υ χ α ρ ι σ τ ώ  στους Εμπνευστές, στους Διοργανωτές, στους Χορηγούς στους μικρούς και μεγάλους Συμπολίτες  μας που για άλλη μια φορά στηρίζουν το εθελοντικό έργο μας με τη συμμετοχή τους σ’ αυτό το “κίνημα δρόμου”, το οποίο αναδεικνύει πως όταν ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ και ιδιαίτερα όταν ο σκοπός είναι ΙΕΡΟΣ!»

Οι εγγραφές για το Run Greece Ηράκλειο έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr ή με την υποβολή της σχετικής έντυπης αίτησης στα Γραφεία Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κρήτης.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος του  ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Κρήτης Παναγιώτης Αντωνακάκης, ο τεχνικός υπεύθυνος του αγώνα Μάρκος Καλούδης, παρουσίασαν το πλαίσιο διεξαγωγής των αγώνων 5,10 χιλιομέτρων και παιδιών.

Σε δηλώσεις που έγιναν στη σημερινή συνέντευξη τύπου αναφέρθηκαν: 

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: 
«Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού που προβάλλει συνολικά την Κρήτη, ενώ αποτελεί «μαγνήτη» για την επίσκεψη αθλητών, τουριστών, από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Τέτοια γεγονότα ενισχύουν τον αθλητικό και πολιτισμικό τουρισμό, στόχος μας είναι με την συνεργασία των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας να δημιουργήσουμε και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που θα προβάλλον ακόμα περισσότερο το Ηράκλειο και την Κρήτη ευρύτερα. Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία, την προσφορά τους το ΕΚΑΒ, τα Σώματα Ασφαλείας, τις εθελοντικές οργανώσεις που στηρίζουν τους αγώνες αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης που τους προβάλλουν». 

Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς: 
Ο τερματισμός και η λήξη των αγώνων σε ένα Ολυμπιακό Στάδιο όπως είναι το Παγκρήτιο είναι πλεονέκτημα, ο κόσμος θα τρέξει στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης και θα τερματίσει στο Παγκρήτιο, μέσα στο στίβο και αυτό θα έχει ένα ξεχωριστό συναίσθημα για όλους όσους θα συμμετέχουν.  Η διεξαγωγή των επιτυχημένων αγώνων είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης,  όλων των φορέων-εθελοντών που κάθε φορά συμμετέχουν και συνδιοργανώνουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα που φέρνουν κόσμο και  από το εξωτερικό και μας κάνουν υπερήφανους. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον αγώνα να πάνε όλα καλά να καλέσουμε όλο τον κόσμο, να αυξήσουμε όσο μπορούμε τις συμμετοχές και ευχαριστώ και πάλι για τη συνεργασία όλους». 

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης: 
«Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, είναι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Άνοιξης για την Κρήτη. Υπάρχει μια συνεχής και αγαστή συνεργασία ανάμεσα στο ΣΕΓΑΣ, στη Περιφέρεια Κρήτης, στο δήμο Ηρακλείου και πολλούς φορείς το Λιμενικό το ΕΚΑΒ τον Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης τον Εμπορικό Σύλλογο, τους χορηγούς, τους εθελοντές που γνωρίζουμε ότι σε τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα αποτελούν την «καρδιά» της επιτυχίας και είμαστε σίγουροι ότι και φέτος το Run Greece Ηράκλειο, θα έχει μεγάλη επιτυχία.  Προσκαλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στους αγώνες δρόμου και να απολαύσουν τη χαρά και τη μαγεία που προσφέρουν οι αγώνες. Επίσης καλούμε τους πολίτες που δεν θα τρέξουν να κατέβουν στους αγώνες και να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες».  

Παναγιώτης Αντωνακάκης μέλος διοίκησης του ΣΕΓΑΣ:
«Η διαδρομή είναι πάρα πολύ ευχάριστη, λιγότερο δύσκολη, και το μόνο που θέλουμε είναι μαζική συμμετοχή.  Προσκαλούμε τον κόσμο να έλθει να γραφτεί να συμμετάσχει, και να χαρεί αυτό που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να δώσει. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές, το ΕΚΑΒ, το Σώματα Ασφάλειας, που χωρίς την ουσιαστική συνδρομή τους οι αγώνες δεν θα μπορούσαν να γίνουν».

Το πρόγραμμα αγώνων 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Ώρα 10.00: Αγώνας  Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών–Γυναικών 
(Προβλεπόμενη συμμετοχή, 600 άτομα περίπου)
Ώρα 11.45: Αγώνας  Παιδιών 1.100 μ. Αγοριών και Κοριτσιών (10-12 ετών) 
 (Προβλεπόμενη συμμετοχή, 900  παιδιά περίπου)
Ώρα 12.00: Αγώνας  Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών–Γυναικών 
 (Προβλεπόμενη συμμετοχή, 4.000 άτομα περίπου)

Η συνολική διαδρομή για το 2018 τροποποιείται σε σχέση με την αντίστοιχη των προηγούμενων χρόνων, σύμφωνα με τα παρακάτω:

Διαδρομή των αγώνων:

Εκκίνηση των δρομέων από την οδό ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ (Νότια πλευρά του Παγκρήτιου σταδίου), στη συνέχεια εισέρχονται στην παραλιακή λεωφόρο και συγκεκριμένα στην οδό ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (πρώην ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ) και στη συνέχεια στην οδό ΣΟΦΟΚΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, με κατεύθυνση προς το «Τάλως». 
Επί της οδού ΣΟΦΟΚΛΗ  ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στο ύψος της οδού Χάνδακος, γίνεται αναστροφή και επιστρέφουν με κατεύθυνση προς το Παγκρήτιο στάδιο, πάλι μέσω των οδών ΣΟΦΟΚΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (πρώην ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ) και ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ.  
Εισέρχονται οι αθλητές στο Παγκρήτιο στάδιο και αφού διανύσουν 250μ εντός σταδίου, τερματίζουν μέσα και στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου του Παγκρήτιου σταδίου.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook