Χωρίς την γνώμη και την έγκριση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης δημιουργήθηκε στο Facebook λογαριασμός με το όνομα χρήστη: «Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης».

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής ο λογαριασμός αυτός δεν έχει την άδεια της \” όλα δε όσα αναφαίνονται σε αυτήν, κείμενα και φωτογραφικό υλικό, δεν την εκπροσωπούν.\”

Στην ανακοίνωση επίσης τονίζεται οτι:\” Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ζητά συγνώμη από όλους όσοι εμπιστευόμενοι την ονομασία του λογαριασμού «Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης» έγραψαν και έλαβαν απαντήσεις, οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, ούτε την επίσημη Τοπική Εκκλησία.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

\” Καθιστούμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι ο λογαριασμός στο σύστημα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) με το όνομα χρήστη: «Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης», τον οποίο διαχειρίζεται ο κ. Νικόλαος Κριαράς, δεν ανήκει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, δημιουργήθηκε δίχως να έχει την γνώμη, την έγκριση και την άδειά της, όλα δε όσα αναφαίνονται σε αυτήν, κείμενα και φωτογραφικό υλικό, δεν την εκπροσωπούν.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ζητά συγνώμη από όλους όσοι εμπιστευόμενοι την ονομασία του λογαριασμού «Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης» έγραψαν και έλαβαν απαντήσεις, οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, ούτε την επίσημη Τοπική Εκκλησία.

Επίσης κάνομε γνωστό ότι ο μόνος διαδικτυακός τόπος, ο οποίος συνιστά την επίσημη και κανονική εκπροσώπηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στον ηλεκτρονικό ιστοχώρο είναι η ιστοσελίδα της, υπό την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.iak.gr την οποία διαχειρίζεται το Γραφείο Τύπου της Τοπικής μας Εκκλησίας.   \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook