Για προδοσία κατηγορούνται οι δύο καλλονές και όλα αυτά για μια μόνο φωτογραφία…

Τραβήχτηκε σε μια στιγμή ανάπαυσης, σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων από την πατρίδα των δύο κοριτσιών, και δημοσιοποιήθηκε μέσω facebook. Ετσι η κρίση ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο εκδηλώθηκε στο πλαίσιο ενός διεθνούς διαγωνισμού ομορφιάς. Και υποχρέωσε τα δύο κορίτσια να απαντήσουν σε κατηγορίες για προδοσία.

Όπως περιγράφεται σε άρθρο στο newsit.gr, συνέβη στα καλλιστεία για τη Μις Υφήλιος που θα γίνουν στις 12 Σεπτεμβρίου στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, για την εκλογή της ωραιότερης γυναίκας του πλανήτη. Ανάμεσα στις 89 υποψήφιες ήταν και η Ανια Σαράνοβιτς, η Μις Σερβία, και η Αφέρντιτα Ντρεσάτζ, η Μις Κόσοβο.

\"\"
Τα δυο κορίτσια, το ένα από το Βελιγράδι, το άλλο από την Πρίστινα, φωτογραφήθηκαν μαζί. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στη σελίδα της Μις Κόσοβο στο facebook. Και στη Σερβία, που δεν έχει αναγνωρίσει την απόσχιση του Κοσόβου, ξέσπασαν οι αντιδράσεις.

 

Μερικές εφημερίδες έκαναν λόγο για «προδοσία» της Σαράνοβιτς, άλλες έγραψαν πως η φωτογραφία είναι ένα είδος… αναγνώρισης του Κοσόβου ως χωριστού κράτους. Η 22χρονη Σαράνοβιτς υποχρεώθηκε να δικαιολογηθεί κάνοντας πλειοδοσία εθνικισμού. «Στηρίζω την πολιτική της χώρας μου», δήλωσε. «Αυτή η φωτογραφία δεν σημαίνει πως αναγνωρίζω το κράτος του Κοσόβου, επειδή το Κόσοβο είναι Σερβία, είναι η σερβική Ιερουσαλήμ».

 

Η Ντρεσάτζ δεν είχε καλύτερη τύχη, αφού πολλοί ομοεθνείς της την κατηγόρησαν θυμίζοντάς της το αίμα που έχυσαν χιλιάδες Κοσοβάροι για την ανεξαρτησία. Εκείνη ωστόσο σωπαίνει. Και δεν έχει κατεβάσει ακόμη την επίμαχη φωτογραφία.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook