Η Ελλάδα είναι προφανώς για το καλοκαίρι “ο αναμφισβήτητα ακτύπητος υπ΄ αριθμόν ένα” τουριστικός προορισμός για τους τουρίστες, όχι μόνον από το Σάλτσμπουργκ, αλλά και από όλη την Αυστρία, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των πλέον προσφιλών προορισμών, υπογραμμίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten.

Στις αεροπορικές πτήσεις από το Σάλτσμπουργκ, η Κρήτη είναι ο πλέον προσφιλής προορισμός, ακολουθούμενη από τη Μαγιόρκα της Ισπανίας, την Χουργκάντα της Αιγύπτου, την Κω και την Ρόδο, ενώ και γενικά σε ό, τι αφορά ολόκληρη την Αυστρία, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, σαφώς μπροστά από την Ισπανία, την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Ιταλία, σημειώνει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι μόνον το γεγονός ότι η Κρήτη βρίσκεται πλέον μπροστά από τη Μαγιόρκα στον κατάλογο των πλέον αγαπητών προορισμών των αεροπορικών ταξιδιών των κατοίκων του Σάλτσμπουργκ (σ.σ. της πόλης και του ομόσπονδου κρατιδίου), αλλά είναι επίσης γεγονός πως συνολικά τρία ελληνικά νησιά βρίσκονται στις πέντε πρώτες θέσεις των προτιμήσεων.

Σε σημερινή είδηση της, η δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία επισημαίνει πως ο TUI, «ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους της Ευρώπης», προσφέρει από το Σάλτσμπουργκ συνολικά έξι διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως οι τέσσερις νέοι προορισμοί στην Ελλάδα, για τους οποίους από αυτό το καλοκαίρι θα υπάρχουν από το Σάλτσμπουργκ απευθείας πτήσεις, είναι η Κως, η Κέρκυρα, το Ηράκλειο της Κρήτης και η Ρόδος.

Η Αυστρία θέλει Κρήτη!

Σύμφωνα με την είδηση, ο πλέον αγαπητός προορισμός εξακολουθεί να είναι η Κρήτη, όπως διαπιστώνεται από τις έως τώρα κρατήσεις του παραρτήματος Αυστρίας του ομίλου TUI.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα, η αυστριακή εφημερίδα Oberoesterreichische Nachrichten φιλοξενούσε συνέντευξη του γνωστού Αυστριακού τουριστικού παράγοντα Αντρέας Αουίνγκερ, στην οποία τόνιζε πως η Ελλάδα βρίσκεται εφέτος στην απόλυτα πρώτη θέση ως τουριστικός προορισμός και για τους κατοίκους της περιοχής Ίνφιρτελ της ‘Ανω Αυστρίας.

Σύμφωνα με τον Αντρέας Αουίνγγκερ, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού στην Αυστρία εδώ και πάνω από 30 χρόνια, τα ελληνικά νησιά προσφέρουν στους τουρίστες πάρα πολλές δυνατότητες διακοπών, για κολύμπι, για άθληση, για ποδήλατο και για γκολφ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε σειρά δημοσιευμάτων του αυστριακού Τύπου, επισημαίνεται ήδη από τις αρχές της χρονιάς το γεγονός ότι «η Ελλάδα παραμένει και εφέτος ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, με τις κρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση κατά 45 % σε σχέση με πέρυσι».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook