Διακοπή της δίκης, γιουχαϊσματα και συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης σε κλειστή από την παρουσία κατοίκων αίθουσα

Ένταση επικράτησε στα δικαστήρια Ηρακλείου όπου σήμερα στην αίθουσα του Μονομελούς  Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης για τις προσωρινές τιμές αποζημιώσεων για εκατοντάδες εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες βάσει των τριών ΦΕΚ που είχαν δημοσιευτεί.

Οι δικηγόροι από την πλευρά των κατοίκων ζήτησαν από την έδρα, να αναβληθεί η εκδίκαση καθώς εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου που είχε γίνει τον Ιανουάριο ενώ ταυτόχρονα αιτήθηκαν να μην εκδικαστεί η υπόθεση με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ισχυριζόμενοι οτι δεν συντρέχει κανένας λόγος, μιας και δεν έχει περάσει από τη Βουλή η κύρωση της σύμβασης για το Αεροδρόμιο.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό κανένα από τα αιτήματα, προκαλώντας την αντίδραση των συγκεντρωμένων κατοίκων ενώ όταν η πρόεδρος μετέφερε την εκδίκαση της υπόθεσης σε άλλο γραφείο χωρίς την παρουσία των κατοίκων γεγονός η ένταση κλιμακώθηκε με φωνές και γιουχαϊσματα.

Από πλευρά της πολιτείας, υπάρχει πρόθεση η υπόθεση των απαλλοτριώσεων να κριθεί πρωτόδικα και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook