Άκουσα το βράδυ της Τρίτης τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του από την Ρόδο να εξαγγέλλει την άμεση εφαρμογή  του μέτρου του «μεταφορικού ισοδύναμου» για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Με ενδιαφέρον τον άκουσα να εξαγγέλλει και την επέκταση του μέτρου από την 1η Ιανουαρίου 2019 για όλα τα νησιά της χώρας σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Όμως με έκπληξη τον άκουσα να καταλήγει την φράση του λέγοντας « …εκτός από την Κρήτη»!!

Η ακριβής φράση του Πρωθυπουργού ήταν:

«Η χρηματοδότηση για το 2018 ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά από την 1η Ιανουαρίου 2019, με προϋπολογισμό, τουλάχιστον, 150 εκατομμύρια ευρώ, το μεταφορικό ισοδύναμο θα επεκταθεί στο σύνολο των νησιών, εκτός από την Κρήτη.»

Έτσι. Στεγνά και χωρίς την παραμικρή εξήγηση ο Αλέξης Τσίπρας μας είπε ότι από φέτος θα επιδοτούνται οι μεταφορές κατοίκων από Ρόδο και Κω και από το 2019 θα επιδοτούνται οι μεταφορές κατοίκων από Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ζάκυνθο κλπ (όλοι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί), αλλά όχι από την Κρήτη.

Δεν καταλαβαίνω τελικά πως «βλέπουν» την Κρήτη και τους κατοίκους της οι κυβερνώντες.  

Ως  κατοίκους ενός νησιού που είναι…εκτός χώρας;

Ως προνομιούχους που δεν έχουν ανάγκη από επιδοτήσεις για την μεταφορά τους όπως οι κάτοικοι άλλων νησιών που άλλωστε είναι και πολύ πιο κοντά στην στερεά Ελλάδα και η μεταφορά των κατοίκων έχει πολύ μικρότερο κόστος;

Ή ως «βούγια» που τα χάβουν όλα αμάσητα;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook