Να τεθεί σε ισχύ η διάταξη για “πλοίο ασφαλείας” καλεί την κυβέρνηση με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ ΝΔ Ηρακλείου με αφορμή τη συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Οι ασυνάρτητες πολιτικές και οι καταστροφικοί σχεδιασμοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν οδηγήσει τους εργαζομένους της ΠΝΟ σε απεργία, κρατώντας σε ομηρία τόσο τους ίδιους όσο και   τους κατοίκους των νησιών.

Δεν φτάνει η παρατεταμένη ανομβρία και οι χαμηλές τιμές, τώρα οι παραγωγοί ευπαθών αγροτικών  προϊόντων αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο επιπλέον συρρίκνωσης του εισοδήματος τους,  μέσω του ενδεχόμενου καταστροφής εκατοντάδων τόνων κηπευτικών που περιμένουν στα λιμάνια της χώρας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να τεθεί σε ισχύ η διάταξη για το «πλοίο ασφαλείας», που είχε ψηφίσει η Κυβέρνηση της ΝΔ, με το άρθρ. 25 του ν. 4256/2014 ώστε «να εξυπηρετηθούν από και προς τις νησιωτικές περιοχές αγρότες, έμποροι, πολίτες και να γίνει μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης και ευπαθών προϊόντων».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, καλείται να αντιληφθεί έστω και αργά την κρισιμότητα της κατάστασης και τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί, τόσο στον αγροτικό κόσμο, όσο και στους απλούς πολίτες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook