Μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση στα Χανιά κατά των επεμβάσεων στη Συρία – Κάλεσμα για συμμετοχή στο παγκρήτιο συλλαλητήριο στη βάση της Σούδας στις 13 Μαϊου

Με μεγάλη συμμετοχή και την παρουσία Σύριων που ζουν και εργάζονται στα Χανιά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η συγκέντρωση που διοργάνωσαν εργατικά σωματεία, συλλογικότητες και φορείς, κατά των αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία.

Το “ραντεβού” είχε δοθεί στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία δημοτικής αγοράς όπου εκπρόσωποι των διοργανωτών, χαιρετίζοντας την συγκέντρωση, τόνισαν οτι οι αεροπορικές επιθέσεις κατά της Συρίας αποτελεί έκφραση των ιμπεριαλιστικών διαθέσεων δυνάμεων που επιθυμούν να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή και να εκμεταλλευτούν πλουτοπαραγωγικούς πόρους ενώ υποστήριξαν οτι ο ισχυρισμός οτι οι επιθέσεις γίνονται για την προστασία του συριακού λαού, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, υποκρύπτοντας τους αληθινούς λόγους της επέμβασης.

Ταυτόχρονα, τονίστηκε οτι η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτές τις επιθέσεις είναι ενεργός, καθώς οι βάσεις στη Σούδα παίζουν κομβικό επιχειρησιακό ρόλο στις δυνάμεις που εκτέλεσαν τους βομβαρδισμούς επί του συριακού εδάφους. Εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων,  ζήτησαν το κλείσιμο των βάσεων της Σούδας ενώ απήυθυναν κάλεσμα για συμμετοχή στο παγκρήτιο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις την Κυριακή 13 Μαΐου στις νατοϊκές βάσεις.

 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αρκετοί Σύριοι όλων των ηλικιών,  κρατώντας τη σημαία της χώρας τους και εικόνες του Άσαντ, ενώ ξέσπασαν σε χειροκροτήματα την στιγμή του χαιρετισμού που απήυθυνε ο εκπρόσωπος της συριακής κοινότητας Χανίων.

 

Δείτε συγκεντρωτικές δηλώσεις εκπροσώπων φορέων και εργατικών σωματείων στην  συγκέντρωση για τη Συρία

 

Λίγο μετά τις 20:00 ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας όπου εξέτρεπε την κυκλοφορία των οχημάτων σε άλλες οδούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook