Η «καρδιά της εθελοντικής αιμοδοσίας χτύπησε δυνατά» στο Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011. Το πρωί πραγματοποιήθηκε Εθελοντική Αιμοδοσία στο χώρο του δημοτικού μεγάρου Ασημίου, με τη βοήθεια της κινητής μονάδας αιμοληψιών του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Ήταν η αιμοδοσία με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ως σήμερα στο Ασήμι, με αιμοδότες τόσο από το Ασήμι όσο και από όλα τα γειτονικά χωριά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η Λαμπαδηδρομία του Εθελοντή Αιμοδότη. Πρόκειται για την 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία η οποία υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου 2011από τα Σέρβια Κοζάνης το ταξίδι της σε όλη τη χώρα.

Ο Αιματοκρήτης υποδέχθηκε τη φλόγα του εθελοντή αιμοδότη στο Νομό Ηρακλείου, ξεκινώντας από τη Δημοτική Ενότητα Κόφινα όπου διοργανώθηκε μια πραγματικά εκπληκτική λαμπαδηδρομία σε συνεργασία με το Δήμο Γόρτυνας, το Τοπικό Διαμέρισμα Ασημίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασημίου , την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Μεσαράς και φυσικά με τη βοήθεια 80 λαμπαδηδρόμων, κυρίως νέων παιδιών που συμμετείχαν.

Η εκκίνηση των λαμπαδηδρόμων έγινε από το προαύλιο του πρώην Δημαρχείου Ασημίου. Η φλόγα πέρασε από τους Στόλους, τις Λούρες, το Σοκαρά και το Αποίνι και κατέληξε στην πλατεία Ασημίου, όπου πραγματοποιήθηκε το άναμμα του βωμού. Ακολούθησε σύντομη εκδήλωση υποδοχής της φλόγας με χαιρετισμούς από τους διοργανωτές φορείς και βραβεύσεις εθελοντών αιμοδοτών: Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του Δήμου Γόρτυνας ο αντιδήμαρχος Σταύρος Ξυλούρης.

Οι εθελοντές αιμοδότες με τη μεγαλύτερη προσφορά σε αίμα στις αιμοδοσίες που διοργάνωσε ο Αιματοκρήτης στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Κόφινα και οι οποίοι βραβεύτηκαν είναι: Κωστάκης Ιωάννης-Σαράντης Σαράντης-Μοχιανάκης Κων/νος-Φουντουλάκης Ιωάννης-Ψωμάς Κων/νος-Σαριδάκης Ιωάννης-Αγγελιδάκης Ελευθέριος-Δημητράκης Γεώργιος-Μουντράκης Μιχαήλ.

Επίσης ανακοινώθηκαν οι τρεις καλύτερες μαντινάδες που μοιράστηκαν την πρώτη διάκριση στο διαγωνισμό μαντινάδας με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία:

«Το αίμα είναι δανεικό
Στου καθενός το σώμα
Γι΄αυτό και το δωρίζουμε
Όσοι μπορούμε ακόμα»(Έρικα Τσαγκαράκη)

«Αίμα κι αν είναι δίνω το
όργανα τα δωρίζω
και νιώθω υπερήφανη
ΖΩΗ απού χαρίζω (Μαρία Σέγκου)

«Όλα κοστίζουν ακριβά
σ΄ αυτή την κοινωνία
εκτός από το χρόνο μας
για μια αιμοδοσία. (Μαρία Μυλοποταμιτάκη

Η Εκδήλωση Υποδοχής έκλεισε με γιορτή για τους νέους Λαμπαδηδρόμους και την ευχή όλων να συνεχιστεί απρόσκοπτα η προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Γόρτυνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook