Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, με οικοδέσποινα τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων.

Συνδιοργανωτής ήταν η Αντιπεριφέρεια Χανίων, ενώ οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Στους Νέους Άνδρες επικράτησε ο Χανιώτης αθλητής της ΕΣ Θεσσαλονίκης και πρώην του Κύδωνα Γιάννης Καλογερής και στις Νέες Γυναίκες η Αμαλία Κουτσίδου του Αιγάλεω.

Η ενημέρωση της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων αναφέρει τα εξής:

Στο σκακιστικό επίκεντρο βρέθηκε για άλλη μια φορά η πόλη των Χανίων που επί ένα δεκαήμερο βρέθηκαν οι κορυφαίοι ταλαντούχοι σκακιστές-τριες της χώρας μας και αγωνίζονταν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών. Διοργανωτής σύλλογος η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ που έφερε και διεκπεραίωσε με απόλυτη επιτυχία άλλη μια μεγάλη διοργάνωση στην πόλη μας!

Συνδιοργανωτής η Αντιπεριφέρεια Χανίων όπου η παρουσία του κ. Αποστόλη Βουλγαράκη εγγυάται τη διαχρονική και συνεπή υποστήριξη του σκακιού στον Νομό μας. Το Πνευματικό Κέντρο Χανίων απέδειξε και κυριολεκτικά τη δύναμη του πνεύματος που καθημερινά για πάνω από πέντε ώρες οι νεαροί αθλητές της χώρας μας αναδείκνυαν συναγωνιζόμενοι πάνω στη σκακιέρα!

Δυνατές μονομαχίες, εκπλήξεις, αγωνία, σασπένς στη διεκδίκηση των μεταλλίων αλλά πάνω απ’ όλα ένα άψογο κλίμα μεταξύ των παιδιών και απόλυτα φιλικό παρά την ανταγωνιστικότητα των πρωταθλημάτων ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των αγώνων.  Η παρουσία άλλωστε τουλάχιστον δεκαπέντε αθλητών-τριων που έχουν γευτεί τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος προείκαζε και το υψηλό επίπεδο των αγώνων. Και όταν μιλάμε για υψηλό επίπεδο σκακιού τότε θα πρέπει να τοποθετήσουμε στην κορυφή την πυραμίδας την πόλη μας κάτι που αποδείχτηκε για άλλη μια φορά στην κορυφαία νεανική διοργάνωση της χώρας μας!

Στα αγόρια ο Χανιώτης αθλητής Γιάννης Καλογερής που χρόνια εκπροσωπούσε τον Κύδωνα και τώρα την ΕΣ Θεσσαλονίκης στην τελευταία του διοργάνωση που είχε δικαίωμα να αγωνιστεί ξεδίπλωσε το μεγάλο του ταλέντο και κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος! Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Ζήσης Τσακνάκης από την ΟΣ Τριανδρίας Θεσσαλονίκης. Στην 3η θέση βρέθηκε ένα άλλο μεγάλο ταλέντο της πόλης μας ο αθλητής της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ Βαγγέλης Πατρελάκης ο οποίος παρά το ότι ήταν αρκετά μικρότερος ηλικιακά (μόλις 14 ετών) έδειξε για άλλη μια φορά τις τεράστιες δυνατότητες που έχει διεκδικώντας μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα! 

Στα κορίτσια η Κουτσίδου Αμαλία από το Αιγάλεω μετά από ισχυρό συναγωνισμό αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος!  Αμέσως μετά είχαμε άλλη μια επιτυχία από μία αθλήτρια η οποία χρόνια τώρα τιμάει την πόλη μας, έχοντας συνεχή πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις Πανελλήνιες διοργανώσεις! Η 17χρονη Βοζινάκη Ανθή σίγουρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που αναδείχτηκαν στην πόλη μας αθλήτρια της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ και η οποία ανέβηκε για άλλη μια φορά στο βάθρο των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο! Την 3η θέση κατέκτησε η Ρεβέκκα Σαλαχίδου από το σύλλογο του ΑΟ Πεύκης.

Τα πρωταθλήματα αυτά αποτελούσαν και μία καλή ευκαιρία να αγωνιστούν πολλοί αθλητές της πόλης μας κερδίζοντας σημαντικές εμπειρίες στην προσπάθεια που κάνουν για την αγωνιστική τους βελτίωση. Μία προσπάθεια που η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων ΣΑΜΑΡΙΑ φροντίζει συνεχώς να παρέχει στους αθλητές φέρνοντας μεγάλες διοργανώσεις στην πόλη μας! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από τους έξι αθλητές-τριες που βρέθηκαν στο βάθρο οι τρείς να είναι Χανιώτες!   

Να επισημάνουμε ότι επικεφαλής διαιτητής ήταν ο Διεθνής διαιτητής Θανάσης Σερντεδάκις. Επίσης να τονίσουμε ότι υπήρχε καθημερινή κάλυψη των αγώνων μέσα από το διαδίκτυο όπως και πλήρη ηλεκτρονική ενημέρωση όλων των αγώνων όπου σε καθημερινή βάση δημοσιεύονταν και μπορούσαν να τις παρακολουθήσουν όλοι τόσο μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ  www.chaniachess.gr όσο και από διεθνείς ιστοσελίδες.

Τέλος να τονίσουμε για άλλη μια φορά την υποστήριξη της διοργάνωσης από τον κεντρικό χορηγό της ΣΑΧ την ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ, το “ΜΟΝΤΕΡΝΟ – Ταμπακόπουλος και την ΒΙΟΧΥΜ για την βοήθειά τους. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook