Στην Αθήνα το συνέδριο της ASTA

Σε ευκαιρία για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας στην αμερικανική τουριστική αγορά, εξελίσσεται το συνέδριο των Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων (ASTA) που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες σε μια πανηγυρική εκδήλωση στο Ηρώδειο, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.

Η διοργάνωση αποτέλεσε πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού, που η υπουργός εξασφάλισε το 2017 στις επαφές της με την ASTA, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με αυτήν, με την αντίστοιχη ελληνική FedHATTA, και με την υποστήριξη του ΕΟΤ, όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου.

Χθες η Κουντουρά αναφέρθηκε στο μεγάλο στρατηγικό άνοιγμα του υπουργείου Τουρισμού στην αμερικανική αγορά, που έχει οδηγήσει σε διψήφια αύξηση των αφίξεων την τελευταία τριετία, με περισσότερους πλέον από 1 εκατομμύριο Αμερικανούς επισκέπτες ετησίως, και στην δυναμική ο αριθμός αυτός να ενισχυθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Τόνισε επίσης, ότι αποτέλεσε στρατηγική επιλογή του υπουργείου Τουρισμού η προσέλκυση τουριστικών διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας στη χώρα μας, όπως η συγκεκριμένη, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία που εξασφάλισε η κυβέρνηση, αλλά και της πολύ δυναμικής αύξησης όλων των τουριστικών μεγεθών, που καθιστούν την Ελλάδα κορυφαίο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό και για επενδύσεις.

Την επίσημη τελετή τίμησε με την παρουσία του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος εξήρε την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook