Τρικ Νο1
Αν έχετε αμφιβολίες για την φρεσκότητα του αυγού που θέλετε να καταναλώσετε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε το εξής εύκολο κόλπο: Προσπαθήστε να βυθίσετε το αυγό σας, σε ένα μπωλ με κρύο νερό. Αν το αυγό σας παραμείνει στον πυθμένα και σε οριζόντια θέση τότε είναι φρεσκότατο. Το αυγό της μίας εβδομάδας έχει μία ελαφριά κλίση ενώ των 3-4 εβδομάδων επιπλέει κατακόρυφα. Αυτό οφείλεται στην διόγκωση του αεροθαλάμου στο πίσω μέρος του αυγού.

Τρικ Νο2
Για να αποφύγετε την θραύση του κέλυφους τους από την είσοδο του στο ζεστό νερό, πρέπει να έχετε προνοήσει να το έχετε βγάλει από το ψυγείο λίγη ώρα πριν, ώστε να έχει προλάβει να αποκτήσει θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Συμβουλή
Επειδή το αυγό ''αναπνέει'' από τους χιλιάδες πόρους που βρίσκονται στο κέλυφος του, συνήσταται να το διατηρείται στη συσκευασία που το αγοράσατε εκτός και αν βρίσκεται σε σακούλα όπου δεν θα πρέπει να είναι αεροστεγώς κλεισμένη. Έτσι θα αποφύγετε την αλλοίωση του από οσμές που τυχόν υπάρχουν στο ψυγείο σας αλλά και θα το αφήσετε να μην αλλοιωθεί. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να φοβηθείτε τη μικροβιακή μόλυνση στο εσωτερικό, από την ''αναπνοή'' του καθώς η εσωτερική λεπτή επίστρωση του κέλυφους δεν επιτρέπει την είσοδο μικροοργανισμών

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα