«Ο βιασμός είναι βιασμός και ντροπή για τη χώρα, πώς είναι δυνατόν το δεχόμαστε αυτό;» δήλωσε ο πρωθυπουργός

Ο βιασμός είναι βιασμός και δεν θα πρέπει να πολιτικοποιείται, δήλωσε χθες ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, σημειώνοντας ότι οι πρόσφατες σεξουαλικές κακοποιήσεις είναι ένα ζήτημα ντροπής για τη χώρα.

Στην επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Λονδίνο, ο Μόντι βρέθηκε αντιμέτωπος με εκατοντάδες διαδηλωτές σε κινητοποίηση ενάντια σε ένα αυξανόμενο κύμα σεξουαλικής βίας στην Ινδία, περιλαμβανομένου αποτρόπαια εγκλήματα βιασμού και δολοφονιών μικρών κοριτσιών.

Τα περιστατικά αναζωπύρωσαν την οργή των πολιτών και προκάλεσαν κινητοποιήσεις σε όλη την Ινδία για την ολιγωρία των αρχών στην απονομή δικαιοσύνης στα σεξουαλικά εγκλήματα.

Η οργή γιγαντώθηκε εξαιτίας της στήριξης που επέδειξαν αρχικά προς τους κατηγορούμενους για τον βιασμό και τον φόνο μιας 8χρονης από το Κασμίρ υπουργοί από το κόμμα του Μόντι, ενώ μέλος του κόμματος του κατηγορείται ότι βίασε μια έφηβη.

«Ο βιασμός είναι βιασμός…Πώς είναι δυνατόν το δεχόμαστε αυτό;», δήλωσε μέσω μεταφραστή ο Ινδός πρωθυπουργός σε μια εκδήλωση της διασποράς.

«Αυτό είναι ένα ζήτημα μεγάλης ανησυχίας για τη χώρα και αυτοί οι αχρείοι είναι γιοι κάποιων ανθρώπων…Ο βιασμός (μιας κόρης) είναι ένα ζήτημα ανησυχίας, μια ντροπή για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook