Επιστολή του συνδυασμού που συμμετέχει στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων

Στην τελική ευθεία για τις αρχαιρεσίες ανάδειξης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου βρίσκεται η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων. 

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη 23 και 24 Απριλίου στα γραφεία της Ένωσης, πίσω από τα Δικαστήρια Χανίων,από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Προηγήθηκε η την Παρασκευή 30 Μαρτίου η Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

Στο μεταξύ και εν όψει της διαδικασίας των εκλογών, ο συνδυασμός «Ενωτική Πρωτοβουλία Αστυνομικών Χανίων» σε επιστολή του στο Flashnews.gr, αναφέρει τα εξής:

«Καθώς πλησιάζουμε την ημερομηνία των εκλογών της Ένωσης την 23 και 24-4-2018 διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη από την πλευρά της ανεξάρτητης συνδικαλιστικής ενωτικής κίνησης αστυνομικών υπαλλήλων Χανίων για ενιαίο ενωτικό ψηφοδέλτιο και ταυτόχρονα μαθαίνουμε  ότι γίνεται παραπληροφόρηση   από ορισμένους πιθανούς υποψήφιους της ανωτέρω παράταξης.

Ειδικότερα εμμέσως πλην σαφώς αναφέρουν ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα, ότι δεν βοηθήσαμε συναδέλφους που είχαν θέματα με δικαστήρια ενώ στο έγγραφο (ΑΜΕΣΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ) που μοίρασαν στην Γενική Συνέλευση αλλά και στις Υπηρεσίες που επισκέπτονται  αναφέρονται μεταξύ των άλλων:

Παράγρ. 3: Ίδρυση παιδικού Σταθμού.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχουν ήδη γίνει ενέργειες και παραστάσεις στον Αρχηγό και κ. Γενικό Γραμματέα , με πρώτη ενέργεια την 20-9-2016 και σωρεία άλλων.
Ευελπιστούμε εφόσον εκλεγούμε την τριετία αυτή στην υλοποίηση αυτής της  δύσκολης προσπάθειας.

Παράγρ. 5 : Άμεση μετεγκατάσταση Α.Τ.Πλατανιά στο Γεράνι.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπήρξε άμεση αντίδραση από την πρώτη μέρα που πήγαν οι συνάδελφοι, αρχικά στον Αλικιανό και μετά από δύο ώρες στις Βουκολιές. Στην συνέχεια με την μεγάλη  πίεση που ασκήσαμε και τις τέσσερις επισκέψεις μας στο Αρχηγείο για αυτό το ζήτημα και τα αμέτρητα τηλέφωνα, το έργο επισκευής-μετατροπής του κτηρίου στο Γεράνι ανατέθηκε στον 1ο μειοδότη πλην όμως αυτός δεν κατέθεσε όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Την στιγμή αυτή και αφού πιέσαμε εκ νέου, προχωράει η διαδικασία ανάθεσης στον 2ο μειοδότη και ελπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει ανάληψη του έργου και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Παράγρ. 7. Διαφάνεια στα οικονομικά της Ένωσης.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ρουκέτα Βορείου Κορέας και όπου πέσει.
Την Τριετία που μας πέρασε δόθηκαν 36.000 ευρώ σε συναδέλφους.
Τις περισσότερες φορές  σε διάφορες κινητοποιήσεις-παραστάσεις εντός και εκτός Κρήτης, πληρώναμε τα πάντα από την τσέπη μας εκτός από τα εισιτήρια για να μπορέσουμε βοηθήσουμε τους συναδέλφους .
Σας γνωρίζουμε δε ότι ή Ένωση εισπράττει κάθε χρόνο από τις συνδρομές των μελών περίπου 16.320 ευρώ.(λογαριάστε τα να δείτε).

Παράγρ. 9. Διοικητική μέριμνα στα μέτρα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Παρά του ότι είναι υποχρέωση της Διοίκησης πολλές φορές σε μέτρα υπήρχε διοικητική μέριμνα.     
                   
Παράγρ. 10. Νομική Προστασία στα μέλη μας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με τους δύο Νομικούς μας συμβούλους καλύψαμε πλήρως όλους τους συναδέλφους που ζήτησαν βοήθεια.
Γίνεται προφορική αναφορά  στην προεκλογική τους εκστρατεία σε δύο συναδέλφους του ΤΑΕ Χανίων. Τον ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ Γεώργιο και τον ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Γεώργιο. Τον Κυριακάκη μπορείτε να τον ρωτήσετε απευθείας για το τι έκανε η Ένωση στην υπόθεσή του και όποιος είναι δύσπιστος υπάρχει και η σχετική ευχαριστήρια επιστολή του προς την Ένωση και η παράσταση του Κιαγιαδάκη Γεωργίου στο Δικαστήριο του Ρεθύμνου εκ μέρους της Ένωσής μας.
Ο Χατζηδάκης είχε ήδη επιλέξει δικό του Δικηγόρο για την υπόθεσή του.
Ότι βοήθεια ζήτησε, αυτή  πήρε. Ουδεμία ενημέρωση έκανε σε μας για την έκβαση της υπόθεσής του και αν χρειάζεται άλλη βοήθεια. Δεν είμαστε μάγοι να μαντέψουμε τι έχει γίνει, ούτε επαγγελματίες συνδικαλιστές να ασχολούμαστε μόνο με αυτό.
Το αποκορύφωμα της Νομικής Προστασίας περιλαμβάνει το όνομα του συναδέλφου Αγγελάκη Ευτύχη που αθωώθηκε πανηγυρικά και στο Ποινικό και στο Πειθαρχικό και έσωσε την δουλειά του, με μάρτυρα υπεράσπισης και στα δύο δικαστήρια τον αντιπρόεδρο της Ένωσης και Νομική στήριξη από τους δικηγόρους της Ένωσης σε Χανιά και Αθήνα.

Όλα τα παραπάνω δεν ήταν γνωστά στον κ.Ξανθουδάκη και κ.Καλογεράκη που ήταν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης ;
Πώς να είναι αφού ήταν μονίμως απόντες και ας ήταν παρόντες κάποιες φορές. Αυτό δείχνει και τον βαθμό της προσφοράς τους την προηγούμενη τριετία παρά την εντολή που τους δώσατε με την ψήφο σας.
Ο προεκλογικός αγώνας γι αυτούς όπως μαθαίνουμε τώρα ,είχε αρχίσει από τότε. Σας λέει τίποτα αυτό;

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι                                             

Την προηγούμενη τριετία στο ζήτημα της αναδιάταξης αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών στο Νομό μας η Ένωση είχε το θάρρος (κατ΄ άλλους το θράσος) να προτείνει την κατάργηση της ΥΠΑΣΕΚ, την μείωση του προσωπικού των ΤΑΕ και την ίδρυση Άμεσης Δράσης και Τμήματος Μεταγωγών με στελέχωση ως επί το πλείστον από την Αθήνα.
Αυτό το προτείναμε και εισακουστήκαμε (εκτός από την ενίσχυση) παρά τις διαφορετικές προτάσεις της φυσικής Ηγεσίας, έχοντας κατά νου το συμφέρον του συνόλου των συναδέλφων και όχι συγκεκριμένων Υπηρεσιών.

Η σωστή και σοβαρή ανάδειξη του προβλήματος των δυο Αστυνομιών στην Κρήτη και στο Νομό μας από την Ένωσή μας, την Παγκρήτια Ένωση Αξ/κών και την Ένωση Ρεθύμνου επέφερε το αποτέλεσμα ,το ΤΑΕ να υπαχθεί στην Διεύθυνση Αστυνομίας. Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα, είναι θέμα χρόνου να είμαστε όλοι οι συνάδελφοι μαζί όπως πρέπει.

Αυτή η ενέργειά μας, στις επερχόμενες εκλογές έχει συσπειρώσει τους συναδέλφους του ΤΑΕ Χανίων, δίπλα στον κ. Ξανθουδάκη παρά του ότι παλαιότερα καταφερόταν εναντίον του, για δύο λόγους.

1ον . Να τιμωρηθεί η Ένωση για την στάση της στο παραπάνω θέμα.
2ον. Εάν εκλεγεί ο Ξανθουδάκης θα στηρίξει τα αιτήματά τους όπως το καθηκοντολόγιο και τα οικονομικά τους (βλέπετε επίδομα ΥΑΤ 150 ευρώ).

Βλέπετε επίσης την τότε  ανακοίνωσή του για την αναδιάρθρωση στο διαδίκτυο (Δ/νση η ΥΠΑΣΕΚ κλπ. ανεφάρμοστα πράγματα).

Συνάδελφε της Κισάμου, του Σελίνου, του Πλατανιά, του Αποκ/να, των Σφακίων, της Τουριστικής (και εσύ έχεις ειδικό καθηκοντολόγιο, το ξέρεις;) του Αεροδρομίου και της Έδρας , είναι σωστό εσύ να είσαι τις 5 ημέρες της εβδομάδας με ένα σακίδιο στην πλάτη και να πηγαίνεις στα Δικαστήρια, στα γήπεδα, στην διμοιρία ,στις μεταγωγές και όπου υπάρχουν μέτρα και σκοπιές και  κάποιοι άλλοι να μην συμμετέχουν ούτε καν στην διμοιρία δεδομένου και του επιδόματος της ΥΑΤ που ολόκληρο λαμβάνουν;
Και αν συμμετέχουν πρέπει να το εγκρίνει ο Στρατηγός ; Πως λέμε Αστυνομία δύο ταχυτήτων.
Και ρωτάμε: αυτό προάγει την συναδελφικότητα;

Το επιχείρημα ότι εμείς κάνουμε δύσκολη δουλειά δεν λέει τίποτα. Και οι συνάδελφοι της Άμεσης Δράσης, της ΔΙ.ΑΣ, της ΟΠΚΕ κάνουν εύκολη δουλειά ; Ο συνάδελφος της Τροχαίας που πυροβολήθηκε πριν από μερικά χρόνια από τους ληστές της τράπεζας Πειραιώς κοντά στην Πυροσβεστική  κάνει εύκολη δουλειά ; Ο  πρώην συνάδελφος της Ασφάλειας που έχει ακόμα τα σκάγια στο κεφάλι του από πυροβολισμό έκανε εύκολη δουλειά ;

Φυσικά δεν εννοούμε να τα κάνουν όλα αυτοί και να ξεκουραζόμαστε εμείς. Μπορούν όμως σε κάποια πολύ δύσκολα δικαστήρια , σε πολύ δύσκολες μεταγωγές σε σοβαρά μέτρα και όταν συγκροτούνται και οι δύο διμοιρίες να βοηθάνε λίγο περισσότερο και να μην επικαλούνται συνέχεια το Π.Δ. για τα καθήκοντά τους και την ύπαιθρο. Και οι άλλες Υπηρεσίες διέπονται από Π.Δ. εξίσου ισχυρά, αλλά δεν φωνάζουμε. Κατανοούμε την ανάγκη για χάρη της συναδελφικότητας βασικότερο δε, είναι να συμμετέχουν στην φρούρηση στόχων κάτι που προβλέπεται από το ανωτέρω Π.Δ.(βλέπετε πλήρης απαλλαγή από την οδό  Νεάρχου).

Όλοι μαζί μπορούμε. Το κάποιοι να είναι στην απ΄έξω, με ολόκληρο το επίδομα της ΥΑΤ, χωρίς συμμετοχή στην διμοιρία  εμείς δεν το μπορούμε.

Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με κανένα και ειδικότερα με τα παιδιά του ΤΑΕ. Μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού είναι αυτοί που τους φουντώνουν τα μυαλά και τους παρασύρουν.

 Στις προηγούμενες εκλογές είπαμε μεταξύ των άλλων ότι θα πολεμήσουμε το άδικο .Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε εάν μας δώσετε ξανά την δυνατότητα.

Συνάδελφοι των παραπάνω υπηρεσιών υπαίθρου και έδρας που συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο του κ. Ξανθουδάκη σας ενημερώνουμε για κάτι που ήδη το ξέρετε αλλά για δικούς σας λόγους το αγνοείτε και σας ρωτούμε.

Μήπως με την αγνή κατ΄ εμάς συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιό του, υπονομεύετε τον ίδιο σας τον εαυτό και τους συναδέλφους που υπηρετείτε μαζί ;(βλέπετε σακίδιο στην πλάτη και την επιβάρυνση αυτών που μένουν πίσω).Ακόμα-ακόμα μήπως σας χρησιμοποιούν και δεν θέλετε να το δείτε.

Λάβατε υπόψη σας την Υπηρεσιακή διαδρομή του τα τελευταία χρόνια ; Φυλακές-ΤΑΕ-Αεροδρόμιο με έξοδα Δημοσίου (σχολιάσθηκε από τον Τσαχπίνη στο fb μαζί με το βρίσιμο που έριξε σε μας και τώρα του κάνει λάικ), στην συνέχεια πάλι επιστροφή στο ΤΑΕ με απόσπαση και τώρα τελευταία πάλι Αεροδρόμιο.

Αγνοείτε τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο και στον έντυπο τύπο για την προσπάθεια που καταβάλει να γίνει υποψήφιος Βουλευτής ;

Μήπως αν γίνει πρόεδρος του Σωματείου αυτό τον διευκολύνει σε αυτή την προσπάθειά του ;

Ο συνδικαλισμός στην Υπηρεσία της Πολιτικής ;

Αυτά για μας είναι ασυμβίβαστα.
Σας καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να αναλογιστείτε την αναγκαιότητα του ενιαίου ψηφοδελτίου.
Διαφορετικά δεν ισχύει το εγώ επιθυμώ να βοηθήσω τους συναδέλφους και γι αυτό κατεβαίνω στις εκλογές. Ότι ψήφο πάρεις εσύ, πάει σε αυτόν για να γίνει πρόεδρος του Σωματείου, στην συνέχεια να προσπαθήσει να γίνει υποψήφιος Βουλευτής (βολεύει χρονικά) και να αναδειχθούν τα  προβλήματα  του ΤΑΕ σε βάρος των άλλων συναδέλφων.
Το λέτε ήδη στην ανακοίνωσή σας. Επικεφαλής : ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος. 

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε και για τα παρακάτω:

Την 28-4-2015 ώρα 20.00΄μαζευτήκαμε στο Σωματείο για το δεύτερο Διοικητικό Συμβούλιο, οι τότε νεοεκλεγέντες κατά σειρά εκλογής, Μαρκαντωνάκης Ευτύχιος, Ξανθουδάκης Νικόλαος, Σκαλιδάκης Δημοσθένης, Ξενικάκη Μαρία, Καλογεράκης Σταμάτιος, Μπούμπουρας Στυλιανός και Μεριγκλίτσης Χρήστος, προκειμένου  συσταθεί το Προεδρείο της Ένωσης.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη Ξανθουδάκης και Καλογεράκης  εξαπέλυσαν φραστική επίθεση με ακατανόμαστες φράσεις εναντίον του πλειοψηφήσαντα  Μαρκαντωνάκη Ευτυχίου και συγκρατήθηκαν από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους για να μην εκδηλώσουν χειροδοκία εναντίον του, για τον λόγο  ότι σε επίμονες ερωτήσεις τους προς αυτόν (γιατί δεν σήκωνες το τηλέφωνο όλο το πρωί που σε παίρναμε 😉 τους απάντησε  (γιατί δεν γούσταρα).
Μετά την παρέλευση μισαώρου έγινε προσπάθεια επανέναρξης της συνεδρίασης, πλήν όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν, διότι ευρισκόταν σε άσχημα ψυχολογική κατάσταση, ο Δημοσθένης, ο Χρήστος και ο Στέλιος .Η συνεδρίαση διακόπηκε και αποφασίστηκε να επαναληφθεί την επόμενη μέρα όπως και έγινε.
Αρκετά αργότερα ζητήθηκε συγνώμη η οποία έγινε δεκτή, αλλά το κακό είχε γίνει.

Και γιατί το λέμε τώρα και όχι τότε; Εάν το συνεχίζαμε από την πλευρά μας  μόνο κακό θα κάναμε στο Σωματείο, γιατί εμείς βρεθήκαμε εκεί με την ψήφο σας ,  να δουλέψουμε και όχι να τσακωνόμαστε και αυτό κάναμε.

Όταν σας λέμε ότι η τριετία αυτή ήταν δύσκολη, ήταν δύσκολη παντού και μέσα και έξω και αυτό μπορείτε να το καταλάβετε και από άλλα γεγονότα. Παρόλα αυτά  πιστεύουμε ότι προσπαθήσαμε, αναδείξαμε και συμβάλαμε στην λύση πολλών προβλημάτων, όπως :

1.-Κατάργηση της εξωτερικής φρούρησης των δικαστικών φυλακών Αγιάς, αφού αναδείξαμε το ζήτημα στον τότε  Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ.
Σας θυμίζουμε ότι τότε ήταν εκεί Διοικητής ο κ. Ξανθουδάκης. Όταν έμαθε ότι καταργήθηκε η εξωτερική φρούρηση αντέδρασε λέγοντας ότι πολύ σύντομα αυτή θα ξαναρχίσει. Για να βολεύονται κάποιοι ημέτεροι περνώντας το οκτάωρο με ένα λάπτοπ ή τάμπλετ , έπρεπε να ξεχαρβαλώνονται σχεδόν όλες οι  Υπηρεσίες του Νομού  και να κόβονται τα ρεπό των συναδέλφων. Τελικά αυτό δεν ξανάρχισε ποτέ.

2.-Σταματήσαμε την ροή  ποινικών κρατουμένων στα τότε κρατητήρια του Α.Τ.Χανίων, κάθε Παρασκευή  βράδυ για να τους παραδώσουμε την Δευτέρα το πρωί στις φυλακές Αγιάς, αφού ενημερώσαμε τον Στρατηγό κ.Δασκαλάκη Ανδρέα ότι την επόμενη φορά που θα γίνει αυτό, εμείς θα είμαστε στα κάγκελα των κρατητηρίων και θα έπρεπε πρώτα να μας συλλάβουν  για να ξαναβάλουν ποινικούς μέσα στα κρατητήρια.

3.-Δημιουργήσαμε τράπεζα αίματος με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΧΑΝΙΩΝ στο Νοσοκομείο Χανίων στην οποία μπορεί να δώσει αίμα κάθε συνάδελφος αιμοδότης με τους ίδιους όρους της Τράπεζας αίματος της ΕΛ.ΑΣ  (4 ημ. Ε.Υ.) και διαχείριση αυτού ως το καταστατικό της Τράπεζας προς όφελος των συναδέλφων χωρίς αγκυλώσεις και κωλυσιεργίες.

4.-Αναδείξαμε το ζήτημα της συνοδείας χρηματαποστολών με αμοιβή προς όφελος των ταμείων μας και περιμένουμε απάντηση από την ΠΟΑΣΥ.

5.-Αναδείξαμε την υποχρέωση της Πολιτείας για την καταβολή επιδόματος παραμεθορίου σε συναδέλφους που Υπηρετούν στην Γαύδο και περιμένουμε απάντηση.

6.-Ζητήσαμε από τον κ.Δήμαρχο Κισάμου την ονοματοδοσία οδών ή οδού της Πόλης του στην μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, ΜΠΕΡΤΣΟΥΛΑΚΗ, ΛΟΥΠΑΣΑΚΗ & ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ, περιμένουμε απάντηση.

7.-Ζητήσαμε από τον κ. Δήμαρχο Χανίων την μετονομασία της οδού ή τμήματος αυτής, Αντωνιάδου, στο πλάι του Αστυν. Μεγάρου σε οδό ΣΤΑΘΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα, πλην όμως θα επιμείνουμε μέχρι αυτό να γίνει.

Όλα αυτά που αναφέρονται στην προηγούμενη αλλά και σε αυτή την ανακοίνωση, μαζί με την μείωση της διάθεσης συναδέλφων από την Επαρχία στα δικαστήρια, λόγω της ίδρυσης του Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων και την συνεχιζόμενη προσπάθεια για το ένα άτομο στα περιπολικά της Επαρχίας, είναι τα σημαντικότερα πράγματα που έγιναν την προηγούμενη τριετία.

Το Δ.Σ. ήταν επταμελές, αλλά δυστυχώς στην δουλειά ήταν μόνο πενταμελές και καμιά φορά ολιγομελές λόγω Υπηρεσιακών υποχρεώσεων.

Λυπούμαστε που  δεν έχουμε άλλη επιλογή για να μάθετε την αλήθεια.

Τώρα και αρκετό καιρό μας λέτε: εσείς που είστε, οι άλλοι αλωνίζουν, εσείς δεν έχετε τίποτα να πείτε;

Εδώ ήμασταν, εδώ είμαστε και φαίνεται από τα παραπάνω και από εσάς εξαρτάται αν θα συνεχίσουμε να είμαστε.

Η ψήφος σας για το Σωματείο πρέπει να είναι συνδικαλιστική και όχι κομματική-πελατειακή.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ

Εμείς θα περπατάμε με το κεφάλι μας  ψηλά, είτε έτσι, είτε αλλιώς.

Για ευνόητους λόγους το υπογράφουμε μόνο εμείς.

ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗΣ Ευτύχης
ΞΕΝΙΚΑΚΗ  Μαρία»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook