Η μητέρα τους τα είχε βρει νεκρά μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού τους

Ένοχο για τον φόνο δύο παιδιών κρίθηκε η νταντά τους, η οποία, σύμφωνα με το δικαστήριο, τα μαχαίρωσε μέσα στο πολυτελές διαμέρισμά τους στη Νέα Υόρκη.

Η Yoselyn Ortega δήλωσε φρενοβλαβής, αλλά το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της καταδικάζοντάς την ομόφωνα.

Τα σώματα της 6χρονης Lucia “Lulu” Krim και του 2χρονου αδελφού της Leo, είχαν βρεθεί, πνιγμένα στο αίμα, από την ίδια τους τη μητέρα, στη μπανιέρα του διαμερίσματός τους στο Μανχάταν, στις 25 Οκτωβρίου 2012.

Η Marina Krim περιέγραψε στο δικαστήριο πως είδε την 55χρονη Ortega να μαχαιρώνεται στον λαιμό, σε μία απόπειρα αυτοκτονίας. Είχε μόλις φτάσει στο σπίτι με το 3ο της παιδί, την 3χρονη Nessie, όταν η Ortega δεν εμφανίστηκε στο μάθημα χορού της Lulu.

Η αστυνομία βρήκε την Krim να κλαίει και να ουρλιάζει υστερικά, κολλημένη πάνω στο μοναδικό παιδί της που είχε επιζήσει.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε την Ortega ένοχη για δύο κατηγορίες ανθρωποκτονίας, με μέγιστη ποινή τα ισόβια.

Φαίνεται πως η νταντά είχε δυσαρεστηθεί επειδή ένιωθε πως η οικογένειά είχε πολλές απαιτήσεις από εκείνη.

Η Ortega αγωνιζόταν να ανταπεξέλθει οικονομικά και στα δίδακτρα του 17χρονου γιου της, τον οποίο είχε φέρει στις ΗΠΑ από τη Δομινικανή Δημοκρατία και ο οποίος φοιτούσε σε ιδιωτικό σχολείο.

Η υπεράσπιση της νταντάς υποστήριξε πως η γυναίκα έπασχε από «χρόνια ψυχολογικά νοσήματα» και είχε το ακαταλόγιστο. Ο δικηγόρος της είπε πως είχε παραισθήσεις και νόμιζε ότι ο διάβολος της είπε να σκοτώσει τα παιδιά και να αυτοκτονήσει.

Η οικογένεια Krim όμως υποστήριξε πως οι πράξεις της ήταν προμελετημένες, καθώς έκοψε από πίσω τον λαιμό του Leo, για να μην μπορέσει να αντισταθεί, όπως είχε κάνει η αδελφή του.

Με δάκρυα στα μάτια άκουσε την ετυμηγορία ο πατέρας των άτυχων παιδιών. Την περίοδο των φόνων, ο Kevin Krim επέστρεφε στο σπίτι έπειτα από επαγγελματικό ταξίδι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook