Η σοκολάτα παρουσιάζει προστατευτική δράση στην εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με έρευνες τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερες από δύο σοκολάτες σε εβδομαδιαία βάση έχουν 37% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρδιαγγειακές παθήσεις σε σχέση με τα άτομα που καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες. Η προστατευτική δράση φαίνεται να συνδέεται κυρίως με προβλήματα που σχετίζονται με την στεφανιαία αρτηρία.

Η σοκολάτα δεν παύει να αποτελεί ένα από τα πιο παχυντικά γλυκά λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος, ζάχαρη άλλα και των χαμηλών επιπέδων υγρασίας, γι’ αυτό καλό θα είναι να καταναλώνεται με μέτρο. Η υπερκατανάλωση μπορεί να οδηγήσει στην παχυσαρκία που αποτελεί έναν από τους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων.

Παγωμένου Ελευθερία 
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα