Θα είναι ο γηραιότερος που υφίσταται την εσχάτη των ποινών

Την εκτέλεση 83χρονου θανατοποινίτη, ο οποίος είναι μάλλον ο γηραιότερος που θα υποστεί την εσχάτη των ποινών στη σύγχρονη εποχή, προγραμματίζει η πολιτεία της Αλαμπάμα.

Η εκτέλεση του Walter Moody είναι προγραμματισμένη για απόψε, στη φυλακή του Atmore και θα είναι η 8η φέτος στις ΗΠΑ.

Εφόσον όντως γίνει, ο Moody θα πάρει την «πρωτιά» από τον John Nixon, που εκτελέστηκε στα 77 του, το 2005, και ήταν ο γηραιότερος μετά την επιστροφή των ΗΠΑ στη θανατική ποινή, το 1976.

Ο Moody καταδικάστηκε για την αποστολή βόμβας το 1989 μέσω ταχυδρομείου, η οποία σκότωσε τον 58χρονο δικαστή Robert Vance και την αποστολή ακόμα μιας βόμβας που σκότωσε τον δικηγόρο – υπερασπιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Robert Robinson.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Moody έστειλε τον βόμβα στο δικαστή επειδή τον είχε καταδικάσει και πάλι για βόμβα το 1972, κι ένιωθε πως εκείνη η καταδίκη είχε οδηγήσει τη ζωή του σε εκτροχιασμό. Η δεύτερη εστάλη μόνο και μόνο για να μπερδέψει την αστυνομία στις έρευνες.

Ο άνδρας περιμένει την εκτέλεσή του εδώ και είκοσι χρόνια και επιμένει στην αθωότητά του.

Η ηλικία και η κακή υγεία ήταν οι σημαντικοί παράγοντες που προκάλεσαν τη ματαίωση άλλης μιας εκτέλεσης στην Αλαμπάμα πριν λίγο καιρό. Η εκτέλεση του 61χρονου Doyle Hamm, ο οποίος έπασχε από καρκίνο σε τελικό στάδιο και είχε σοβαρό πρόβλημα στις φλέβες του, ακυρώθηκε την ώρα που βρισκόταν ήδη στον θάλαμο των εκτελέσεων και οι γιατροί δεν κατάφερναν να του βάλουν την «πεταλούδα» για να γίνει η θανατηφόρα ένεση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook