Συγκλονίζει η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η μοναδική επιζήσασα από την τραγωδία με την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου UH-1H πέρυσι την Τετάρτη του Πάσχα, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. “Σε ευχαριστώ Παναγία μου που με αξιωσες να σε τιμήσω στο σημείο στο οποίο με μετέφερες στην αγκαλιά σου, θαυματουργωντας έτσι με τη διάσωση μου! Να έχεις υπο την σκεπην σου τους συναδέλφους ήρωες μας που έπεσαν στο σημείο εκεί” ήταν τα συγκινητικά της λόγια.

Η Βασιλική Πλεξίδα επισκέφθηκε το μνημείο που έχει ανεγερθεί για να τιμήσει τη μνήμη των συναδέλφων της μετά τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου.“Με την δύναμη του Θεού δε θα σταματήσω ποτέ να το λέω” αναφέρει η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα για το θαύμα που βίωσε, τη θαυμαστή διάσωσή της από την Παναγία, μιας και ήταν η μοναδική επιζήσασα από τους πέντε επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου.

Σχεδόν ενενήντα ημέρες μετά από το ατύχημα, το πρωί της 13ης Ιουλίου 2017, η οικογένεια της Βασιλικής Πλεξίδα τέλεσε λειτουργία στην Παναγία Ακρωτηριανή στη Σέριφο, στην οποία είχαν παραστεί ο υπουργός Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

«Αμέσως μετά το πρώτο χτύπημα έκανα τον σταυρό μου και ζήτησα τη βοήθεια της Παναγίας», είπε η υπαξιωματικός της Αεροπορίας Στρατού με δάκρυα στα μάτια.Ένιωσα το χέρι της Παναγίας να με ξεκαρφώνει από το κάθισμα του ελικοπτέρου. Με τοποθέτησε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου και μάλιστα γυρνώντας με ανάποδα για να μην βλέπω και να μην θυμάμαι τίποτα», 

Η Αρχιλοχίας σώθηκε από θαύμα όταν το ελικόπτερο Χίουι στο οποίο επέβαινε κατάπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, με αποτέλεσμα το θάνατο των τεσσάρων αξιωματικών, που βύθισε στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη χώρα ολόκληρη.Η Βασιλική Πλεξίδα είχε αφιερώσει στην Εκκλησία ένα καντήλι στο οποίο ήταν δεμένο ένα ομοίωμα ελικοπτέρου, το κομποσκοίνι της και την φόρμα που φορούσε την μοιραία ημέρα, η οποία ήταν σκισμένη από τα χτυπήματα, μετά από την πτώση του ελικοπτέρου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook