Για φόνο εκ προμελέτης μιλάει η Αστυνομία

Με πρωτοφανή αγριότητα και πριν προλάβει να αντιδράσει, δολοφονήθηκε χθες τα ξημερώματα το ζευγάρι στον Στρόβολο στην Κύπρο.

Στον 60χρονο καθηγητή της Αγγλικής Σχολής βρέθηκαν έως 30 μαχαιριές, που άγγιξαν την καρδιά και τους πνεύμονες, ενώ στην 59χρονη σύζυγό του, οι δράστες κατάφεραν έως εννιά μαχαιριές, με θανατηφόρα χτυπήματα στο λαιμό.

Τα σοκαριστικά ευρήματα της νεκροτομής έδειξαν επίσης ότι οι δύο πιθανόν την ώρα που δέχονταν τις μαχαιριές να κοιμούνταν, ενώ ο 60χρονος φέρει τα πλείστα τραύματα πισώπλατα, κάτι που δείχνει ότι βρισκόταν μπρούμυτα, όπως γράφει ο Φιλελεύθερος Κύπρου. Το στυγερό έγκλημα διαπράχθηκε ενώ στην οικία του ζεύγους βρισκόταν ο 15χρονος γιος τους, ο οποίος κατέθεσε στην Αστυνομία ότι δύο κουκουλοφόροι δράστες τον κλείδωσαν σε ημι-υπόγειο για να μην φωνάζει.

Η Αστυνομία που βρίσκεται μπροστά σε έναν πολύ δύσκολο γρίφο και προσπαθεί μέσα από την επιστημονική εξέταση της σκηνής να απαντήσει στα ερωτηματικά που περικλείουν την υπόθεση.

Όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται για ληστεία μετά φόνου ενώ ερωτηματικό προκύπτει για το πώς εισήλθαν στο σπίτι οι δράστες, εφόσον δεν υπάρχει παραβίαση και όλες οι πόρτες και τα παράθυρα βρέθηκαν κλειδωμένα. Σήμερα, αναμένεται να γίνει αξιολόγηση όλων των στοιχείων και δεν αποκλείεται να κληθεί εκ νέου για κατάθεση ο 15χρονος, ενώ κλειδί αποτελεί το φονικό μαχαίρι που μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Η δολοφονία του 60χρονου βύθισε στο πένθος την Αγγλική Σχολή όπου δίδασκε μαθηματικά, ενώ τα περί προστριβών του με τον γιο του, μαθητή της ίδιας σχολής, που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας επειδή πρόσφατα έμαθε ότι είναι υιοθετημένος, φαίνεται να καταρρίπτονται.

Ο μικρός φέρεται γνώριζε την υιοθεσία εδώ και δύο χρόνια, ενώ ο καθηγητής τις τελευταίες μέρες αναζητούσε αντικαταστάτη εκ των συναδέλφων του γιατί επρόκειτο να συνοδεύσει τον γιο του στο εξωτερικό τις επόμενες μέρες σε αγώνες μπάτμιτον, άθλημα στο οποίο το παιδί είναι πρωταθλητής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης, μίλησε στο ΡΙΚ για φόνο εκ προμελέτης. Ο ίδιος ανέφερε ότι «πρόκειται για πολύ ευαίσθητη υπόθεση, η οποία τυγχάνει προσεκτικής διερεύνησης».

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η αστυνομία διερευνά πληροφορία ότι οι βιολογικοί γονείς εντόπισαν τον 15χρονο, τον οποίο το άτυχο ζεύγος είχε ορίσει πρόσφατα ως γενικό του κληρονόμο.

Η ανακοίνωση της κυπριακής αστυνομίας

«Φόνος εκ προμελέτης διαπράχθηκε σήμερα τα ξημερώματα στη Λευκωσία, με θύματα ζευγάρι ελληνοκύπριων ηλικίας 60 και 59 χρόνων.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 1.45 τα ξημερώματα, λήφθηκε πληροφορία για τραυματισμένους ένοικους οικίας σε συγκεκριμένη οδό στη Λευκωσία. Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή όπου εντόπισαν το εν λόγω ζευγάρι, τραυματισμένο θανάσιμα.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook