Η μητέρα του, η γερουσιαστής Τάμι Ντάκγουορθ, έγινε η πρώτη γυναίκα που ψήφισε κρατώντας αγκαλιά το μωρό της

Ιστορία έγραψε την Πέμπτη σε ηλικία μόλις δέκα ημερών η Μάιλε, η κόρη της γερουσιαστού Τάμι Ντάκγουορθ, καθώς έδωσε το «παρών» στη Γερουσία πάνω στα γόνατα της μητέρας της που έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα κοινοβουλευτικός των ΗΠΑ που ψήφισε κρατώντας αγκαλιά το μωρό της.

Κατά την άφιξή της η 50χρονη γερουσιαστής των Δημοκρατικών έγινε δεκτή με χειροκροτήματα, μία ημέρα αφού το σώμα ήρε την απαγόρευση εισόδου μωρών στην αίθουσα η οποία ίσχυε επί χρόνια. Την προηγούμενη εβδομάδα η Ντάκγουορθ έγινε η πρώτη Αμερικανίδα γερουσιαστής που απέκτησε μωρό στη διάρκεια της θητείας της.

Την Τετάρτη οι γερουσιαστές ψήφισαν ομόφωνα να επιτραπεί η είσοδος των βρεφών στην αίθουσα της Γερουσίας. Οι γερουσιαστές μπορούσαν ήδη να φέρνουν τα παιδιά τους στην αίθουσα.

 

Λίγο αργότερα η Ντάκγουορθ ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία με τα ρούχα της Μάιλε χαριτολογώντας: «Φρόντισα να έχει σακάκι ώστε να μην παραβιάσει τους ενδυματολογικούς κανονισμούς της Γερουσίας», όπου είναι υποχρεωτικό άνδρες και γυναίκες να φορούν σακάκι. «Δεν γνωρίζω τους κανόνες για τα κορμάκια με παπάκια, αλλά είμαι σίγουρη ότι είμαστε έτοιμες», πρόσθεσε.

Μάλιστα η γέννηση της μικρής Μάιλε αναζωπύρωσε τη συζήτηση για την πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ αναφορικά με την προστασία των νέων μητέρων. Πρόκειται για τη μοναδική ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου που δεν προσφέρει άδεια μετ’ αποδοχών στους νέους γονείς.

Πρώην μέλος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, η Ντάκγουορθ υπεβλήθη σε ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών της και παρά λίγο να χάσει τη ζωή της όταν στις 12 Νοεμβρίου 2004 το ελικόπτερο Blackhawk του οποίο πιλοτάριζε επλήγη από μια ρουκέτα. Η Μάιλε είναι το δεύτερο παιδί της.

Καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, με το μωρό της στα γόνατα πήγε χθες να ψηφίσει κατά του προσώπου που έχει επιλέξει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ως επικεφαλής της NASA.

Αφού ψήφισε η Ντάκγουορθ έμεινε για λίγο στην αίθουσα προκειμένου να χαιρετίσει τους συναδέλφους της, οι οποίοι έσπευσαν να θαυμάσουν τη μικρή Μάιλε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook