Ο συριακός στρατός βομβάρδισε κατά τη διάρκεια της νύχτας τις τελευταίες θέσεις των τζιχαντιστών που βρίσκονται εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης έξω από την Δαμασκό, στην προσπάθεια του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Ασαντ να επιταχύνει τις επιχειρήσεις ανακατάληψης των επανομείναντων θυλάκων.

Τους θύλακες ανταρτών περικυκλώνουν οι συριακές δυνάμεις γύρω από τη Συρία, αφήνοντας στους αντάρτες μόνο τα δύο μεγάλα οχυρά τους στα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά της χώρας.

Παράλληλα, σε σημερινές του δηλώσεις ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκεί Λαβρόφ διαμήνυσε ότι μετά τις πυραυλικές επιθέσεις των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας κατά στόχων της Συρίας το περασμένο Σάββατο σε αντίποινα της φερόμενης επίθεσης με χημικά όπλα εναντίον της Ντούμα, της Ανατολικής Γούτα, δήλωσε ότι οι εν λόγω επιθέσεις της Δύσης «αφαίρεσαν κάθε ηθική υποχρέωση της Ρωσίας να μην παραχωρήσει S-300 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 στον Σύρο σύμμαχό της, Μπασάρ αλ Ασαντ. 

Την πληροφορία μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, το οποίο μάλιστα πρόσθεσε ότι ο Λαβρόφ σημείωσε ότι η Μόσχα είχε προειδοποιήσει τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό στη Συρία να μην ξεπεράσει κάποιες «κόκκινες γραμμές», καθώς μετά θα αντιμετώπιζε αντίποινα. Σε δηλώσεις του ο Ρώσος υπουργός τόνισε ότι έχει πείσει τόσο τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ να μην επιτρέψουν η ένταση των δύο χωρών να εξελιχθεί σε ένοπλη αντιπαράθεση. 

Σύμφωνα με όσα γράφει το δημοσίευμα του Reuters, οι πυραυλικές επιθέσεις των δυτικών δυνάμεων το Σάββατο δεν κατάφεραν να επιβραδύνουν την πρόοδο των δυνάμεων του Σύρου προέδρου, καθώς τώρα οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται σε ισχυρότερη θέση ακόμα και  από τους πρώτους μήνες έναρξης του επταετούς πολέμου.

Οι επιθέσεις έπληξαν τρεις στόχους μακριά από οποιαδήποτε πρώτη γραμμή, δεν είχε καμία επίδραση στον ευρύτερο πόλεμο κατά τη διάρκεια του οποίου έχουν σκοτωθεί 500.000 άνθρωποι, ενώ πάνω από το 50% των Σύρων πολιτών είναι πλέον άστεγοι. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook