H Eφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με το  CICOP ITALY  και το  CICOP Confederation Net σας προσκαλούν στο συνέδριο Hidden Cultural Heritage που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 4th Biennial of Architectural and Urban Restoration “BRAU4”.

Η BRAU (Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Αστικής Αποκατάστασης) είναι μια διαρκώς εξελισσόμενη, περιοδεύουσα δράση, η οποία ιδρύθηκε το 2011. Από τότε απλώνεται διαρκώς σε μεγάλο αριθμό πόλεων, κυρίως του μεσογειακού κόσμου. Αυτή είναι η τέταρτη έκδοση της Μπιενάλε. Η δράση διοργανώνεται από τo CICOP Italy (International Centre for the Conservation of the Architectural Heritage ) σε διαφορετικές πόλεις της Μεσογείου και περιλαμβάνει παράλληλες με το συνέδριο εκδηλώσεις. Η διεπιστημονικότητα είναι ο στόχος μέσω της ανάπτυξης διαλόγου μεταξύ επιστημόνων και ειδικών στον τομέα της συντήρησης και αναβάθμισης της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς καθώς και της Αρχαιολογίας. Πρόεδρος του CICOP Italy καθώς και της BRAU είναι η καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας, Νίνα Αβραμίδου.

Στο πλαίσιο του BRAU4 προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για φοιτητές, σπουδαστές και νέους ερευνητές, με θέμα την παρουσίαση ανάλυσης προγράμματος αποκατάστασης σε: α) μνημειακό κτίριο ή συγκρότημα, β) εγκαταλελειμμένο κτίσμα ή θέση, με χρηματικά έπαθλα. Θα απονεμηθούν βραβεία στις νικήτριες ομάδες, οι οποίες θα  παρουσιάσουν τις εργασίες τους σε αναρτημένες ανακοινώσεις. 

 Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί  στο Ρέθυμνο, στο Σπίτι του Πολιτισμού στην οδό Βερνάρδου 12, στις  25, 26 και 27 Απριλίου 2018.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook