Σε μία κίνηση κατευνασμού των διαδηλωτών, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι παραιτείται από την ηγεσία του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος, όχι όμως και από το ανώτατο αξίωμα που κατέχει εδώ και 30 χρόνια.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση της ηγεσίας του κόμματος μεταξύ τους και του γιο του Μουμπάρακ. Εντωμεταξύ, χιλιάδες Αιγύπτιοι εξακολουθούν να είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταχρίρ ζητώντας επίμονα την παραίτηση του προέδρου Μουμπάρακ.

Ο επικεφαλής του κόμματος και στενός συνεργάτης του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, Σαφουάτ Ελ-Σερίφ, αντικαταστάθηκε από τον Χοσάμ Μπαντράουι που θεωρείται ότι ανήκει στην φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματος. Ανάμεσα στους παραιτηθέντες είναι και ο γιος του προέδρου Γκαμάλ Μουμπάρακ.

Στους διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου αξιωματικός ζητώντας να διακόψουν τις κινητοποιήσεις. «Έχετε όλοι δικαίωμα να εκφράσετε τον εαυτό σας αλλά, παρακαλώ, σώστε ό,τι έμεινε από την Αίγυπτο» τους είπε με το πλήθος να απαντά ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του Μουμπάρακ.

Ο στρατός έχει άτυπα αναλάβει να φτιάξει μία ουδέτερη ζώνη και να κρατήσει σε απόσταση τους φιλοκυβερνητικούς από τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook