Κατηγορούνται πως έκλεψαν, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 80.000 ευρώ  καθώς και τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Εξιχνιάστηκαν, σήμερα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 26 υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 24χρονων Αλβανών,  οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης του φαινομένου των διαρρήξεων και κλοπών και σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από 16.02.2018 έως και την 20.04.2018, είχαν διαπράξει είκοσι έξι (26) κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablet, κινητά τηλέφωνα), προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα (εργαλεία, διακόπτες οχημάτων, κ.λ.π.) συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 80.000 ευρώ και 5 λίρες .

Επιπλέον, με τους αφαιρεθέντες διακόπτες αφαίρεσαν συνολικά τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν δύο από τα αφαιρεθέντα οχήματα τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, συνελήφθη χθες στο Ηράκλειο ο ένας αλλοδαπός, ενώ ο δεύτερος εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα ύστερα από ενημέρωση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, από λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων στο Λιμάνι της Σούδας, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης που εκκρεμούσαν σε βάρος τους, για τέλεση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες  θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook