Η περιουσία του ανέρχεται στα 1,9 δισ. δολάρια
 
Κι ενώ έναν χρόνο πριν δεν βρισκόταν καν στην κατάταξη των 200, ο Ιβάν Σαββίδης κατατάσσεται τώρα στην 53η θέση της λίστας του ρωσικού Forbes με τους πλουσιότερους Ρώσους με την περιουσία του να ανέρχεται στα 1,9 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαρτίου η Japan Tobacco προχώρησε στην εξαγορά της Donskoy Tabak, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, αντί περίπου 1,6 δισ. δολαρίων. Στον όμιλο της Donskoy Tabak ανήκει και η ΣΕΚΑΠ, ο παραγωγός και διανομέας των καπνικών προϊόντων με έδρα την Ξάνθη που ιδρύθηκε το 1975.

Στην πρώτη θέση της λίστας του ρωσικού Forbes βρίσκεται ο πρόεδρος της παραγωγού χαλύβδινων προϊόντων NMLK Group, Vladimir Lisin με περιουσία 19,1 δισ. δολαρίων. O πλουσιότερος Ρώσος ξεκίνησε ως εργαζόμενος σε ορυχείο της Σιβηρίας για να ενταχθεί αργότερα στη βιομηχανία χάλυβα στην Κεντρική Ρωσία.

Ακολουθούν ο Alexey Mordashov, μέτοχος πλειοψηφίας της χαλυβουρφίας Severstal, με περιουσία 18,7 δισ. δολαρίων και ο Leonid Mikhelson, ιδρυτής και πρόεδρος της παραγωγού φυσικού αερίου Novatek, με περιουσία 18 δισ. δολαρίων.

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των 200 πιο πλούσιων Ρώσων εκτιμάται ότι φθάνουν τα 485 δισ. δολάρια και, σύμφωνα με το Forbes, αυξήθηκαν μέσα σ’ έναν χρόνο κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο αριθμός των Ρώσων δισεκατομμυριούχων έχει αυξηθεί κατά 29 την τελευταία διετία παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση και τις επακόλουθες οικονομικές κυρώσεις. Κόντρα στις κυρώσεις, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων της Ρωσίας αυξήθηκε, από τους 77 το 2016, στους 96 το 2017 και στους 106 φέτος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook