Το δήμο Φαιστού και τη δήμαρχο Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη επισκέφθηκε στο δημαρχείο Μοιρών, ο Διεθνούς Φήμης Έλληνας τραγουδιστής και ηθοποιός Κώστας Παπαναστασίου.

Η δήμαρχος Φαιστού υποδέχτηκε τον μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη που διαπρέπει στο Βερολίνο και το εξωτερικό, ενώ είχαν εκτενή συζήτηση γύρω από θέματα Πολιτισμού. Ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε στη δήμαρχο το ποια είναι η αντίληψη για τον πολιτισμό στη Γερμανία, ενώ αφιέρωσε αρκετό χρόνο στο να εξηγήσει του ποιες ενέργειες έγιναν αυτόβουλα από τους Έλληνες της διασποράς, προκειμένου να «προστατευθεί» η Ελλάδα από κακόβουλα σχόλια και δημοσιεύματα, την περίοδο που «βάλλονταν» από παντού.

Ο Κώστας Παπαναστασίου έδειξε να είναι πλήρως ενημερωμένος για τις προσπάθειες που γίνονται στο δήμο Φαιστού, αναφορικά με την προώθηση του Πολιτισμού, αλλά και τη γενικότερη στόχευση του δήμου στον συγκεκριμένο τομέα, εκφράζοντας την επιθυμία του ν’ ανοίξουν κάποιοι δίαυλοι επικοινωνίας, προβολής και προώθησης του πολιτισμού, μέσω και του ίδιου.

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το Φεστιβάλ Matala Festival 2011, για το οποίο ο κ. Παπαναστασίου ενημέρωσε τη δήμαρχο πως είχε σημαντικότατη προβολή στη Γερμανία, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο καθώς και για το ότι η ετήσια διεξαγωγή του θεωρείται δεδομένη. Η δήμαρχος από την πλευρά του ενημέρωσε για τις ενέργειες και τις προετοιμασίες που έχουν ξεκινήσει σε επίπεδο διερευνήσεων ήδη, ενώ τόνισε πως γενικά η διατήρηση, προβολή και προάσπιση του πολιτισμικού αποθέματος του δήμου βρίσκονται σε βασική προτεραιότητα.

«Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή να υποδεχόμαστε στο δήμο Φαιστού έναν Έλληνα της διασποράς που κάνει γνωστή τη χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο» ανέφερε σε δηλώσεις της η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη για να προσθέσει:

«Η συζήτηση με τον κ. Παπαναστασίου ήταν πολύ εποικοδομητική, ενώ είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε αρκετά για διάφορα θέματα πολιτισμού, αλλά και για το γενικότερο πρόγραμμα πολιτισμικής οργάνωσης του δήμου μας. Θεωρούμε πως οι συζητήσεις απέδωσαν καρπούς, ενώ ελπίζουμε πως η συνεργασία μας θα μπορέσει να διευρυνθεί».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook